Ribsmarmelade, eller ribssyltetøj, er én af de skønneste slags marmelade. Ribsmarmelade er nemlig fyldt med smag og kan spises både på brød, ellers bruges i sommerens desserter.
Opskrift på ribsmarmelade
Ribs er én af de skønneste bær til hjemmelavet marmelade. Du kan lave ribsmarmelade af nyplukkede skønne ribs, eller du kan bruge ribs fra frost. Begge dele fungerer rigtig fint – mængden af vand kan dog variere lidt.
Jeg er særligt glad for ribsmarmelade, da marmeladen både er sød og let syrlig på samme tid. Dertil har marmeladen den fineste røde farve, som kan pynte på ethvert morgenbord. Opskriften herunder rækker til 1-2 glas – men lav endelig gerne en stor portion. Kom den færdige marmelade på skoldede glas (gerne med atamon), så holder den sig virkelig længe.
Ingredienser
- 200 g ribs
- 100 g sukker
- 1/2 dl vand
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en gryde. Kog marmeladen til den har en tyk konsistens, men stadig er en smule flydende. Du kan teste konsistensen ved at komme en smule på en ske og lade det køle af.
- Kom den helt varme marmelade på skoldede glas.
2 Kommentarer
Det er sjovt at lave det jeg er I gange med men Jeg synes ikke helt der sker noget
Hej, tænker du på at den skulle tykne? Hvordan endte det? :-)