Sundere kanelsnurrer

af Stinna

Sundere kanelsnurrer

Sundere kanelsnurrer. Lækre snurrer fyldt med remonce med smør og kanel. Denne variant er lavet en smule sundere, ved at remoncen er lavet af dadler, smør og banan. Derudover har vi tilsat lidt groft mel til dejen. De bliver dog virkelig gode, søde og skønt snaskede. Lige som en kanelsnurre skal være. 

Sunde kanelsnurrer

Opskriften er fra Julies og min kogebog. Som I måske ved, så er navnet på vores kogebog ‘Hverdagsfavoritter‘. Det vil sige, at bogen er fyldt med vores bedste hverdagsretter og det har været svært at vælge. Vi er endt med 100 af vores hverdagsfavoritter og én af dem er disse lækre kanelsnurrer. Jeg var slet ikke i tvivl om, at det var denne opskrift jeg gerne ville dele med jer fra kogebogen. Jeg er nemlig virkelig vild med kanel og når det så bruges i en kage der snurres i en fin form, så er jeg helt solgt. 

Få opskriften på sundere kanelsnurrer lige her:

Sundere kanelsnurrer

Lækre kanelsnurrer i en lidt sundere variant
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Hævetid1 time 15 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Sundere søde sager
Forfatter: Stinna - www.stinna.dk
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1-2 spsk. skyr eller neutral yoghurt
  • 1 spsk. agavesirup eller honning
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 225 g hvedemel
  • 1 stk. æggeblomme til pensling

Remonce

  • 8 stk. bløde dadler
  • 1 stk. lille moden banan
  • 2 spsk. kanel
  • 2 spsk. brun farin (kan undlades)
  • 100 g blødt smør

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand, og rør derefter salt, kardemomme, olie, skyr og agavesirup i skålen.
  • Tilsæt fuldkornshvedemel og almindeligt hvedemel, og ælt dejen godt sammen, så den ikke længere klistrer. Du kan enten gøre det på en røremaskine eller med hænderne.
  • Lad dejen hæve i en time et lunt sted, imens remoncen laves.
  • Fjern stenene fra dadlerne, og blend dem sammen med smør, banan og kanel i en minihakker. Ejer du ikke sådan en, kan du med lidt tålmodighed mose det sammen med en gaffel.
  • Rul dejen ud i en stor firkant på cirka 40 x 40 cm på et meldrysset bord.
  • Smør remoncen ud på firkanten i et jævnt lag.
  • Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold derefter den anden tredjedel over den første, så dejen får tre lag.
  • Rul forsigtigt dejen ud igen så fladt som muligt, men pas på, den ikke sprækker.
  • Skær dejen ud i lange strimler, der er 2-3 cm brede.
  • Skær et snit i strimlerne fra top til bund uden at skære hele vejen igennem, så den forbliver samlet i den ene ende. På den måde får hver to nye strimler, der kan snos om hinanden. Rul de snoede strimler sammen, og luk enden ved at presse den forsigtigt op under bunden af din kanelsnurre.
  • Placér kanelsnurrerne på en beklædt bageplade, og lad dem hæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pensl kanelsnurrerne med æggeblomme, og bag dem i 15-20 minutter, indtil de er flot gyldne.

TIP: Hvis du har besvær med at finde den rette teknik, kan du finde en video på YouTube. Fx denne fra Meyers. I denne video skæres strimlerne ikke over, men man kan gøre det på begge måder. 

 

 

Sundere kanelsnurrer

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

5 Kommentarer

Johanna 15. juni 2017 - 22:04

Har lige prøvet denne opskrift! Holdt da op de var gode! Genial ide med at bruge banan og dadler som remoncen :) :)

Reply
Mette Bjerre Klingenberg 5. januar 2019 - 11:59

Hejsa
Vil man kunne fryse denne opskrift op kanelsnurre?
Mvh Mette :)

Reply
Stinna 6. januar 2019 - 10:37

Hej Mette, det tror jeg sagtens at du kan. Men nok bedst når de er bagt? :)

Reply
Hanne Marie Hørlyk 25. januar 2021 - 08:07

5 stars
Jeg har lige lavet de her snurrer – De var mega gode og helt vildt populære hos familien. Jeg kom lidt svesker sammen med dadlerne i remoncen. Det fungerede rigtigt godt. Næste gang vil jeg prøve at erstatte bananerne med æblemos, da jeg tror, det vil smage rigtigt godt sammen med kanelen.

Reply
Stinna 25. januar 2021 - 10:41

Tusind tak, dejligt at opskriften kan bruges :-) Det lyder også lækkert med æblemos.

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.