Sundere kanelsnurrer. Lækre snurrer fyldt med remonce med smør og kanel. Denne variant er lavet en smule sundere, ved at remoncen er lavet af dadler, smør og banan. Derudover har vi tilsat lidt groft mel til dejen. De bliver dog virkelig gode, søde og skønt snaskede. Lige som en kanelsnurre skal være.
Sunde kanelsnurrer
Opskriften er fra Julies og min kogebog. Som I måske ved, så er navnet på vores kogebog ‘Hverdagsfavoritter‘. Det vil sige, at bogen er fyldt med vores bedste hverdagsretter og det har været svært at vælge. Vi er endt med 100 af vores hverdagsfavoritter og én af dem er disse lækre kanelsnurrer. Jeg var slet ikke i tvivl om, at det var denne opskrift jeg gerne ville dele med jer fra kogebogen. Jeg er nemlig virkelig vild med kanel og når det så bruges i en kage der snurres i en fin form, så er jeg helt solgt.
Få opskriften på sundere kanelsnurrer lige her:
Sundere kanelsnurrer
Ingredienser
- 15 g gær
- 2 dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. kardemomme
- 1 spsk. olivenolie
- 1-2 spsk. skyr eller neutral yoghurt
- 1 spsk. agavesirup eller honning
- 150 g fuldkornshvedemel
- 225 g hvedemel
- 1 stk. æggeblomme til pensling
Remonce
- 8 stk. bløde dadler
- 1 stk. lille moden banan
- 2 spsk. kanel
- 2 spsk. brun farin (kan undlades)
- 100 g blødt smør
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand, og rør derefter salt, kardemomme, olie, skyr og agavesirup i skålen.
- Tilsæt fuldkornshvedemel og almindeligt hvedemel, og ælt dejen godt sammen, så den ikke længere klistrer. Du kan enten gøre det på en røremaskine eller med hænderne.
- Lad dejen hæve i en time et lunt sted, imens remoncen laves.
- Fjern stenene fra dadlerne, og blend dem sammen med smør, banan og kanel i en minihakker. Ejer du ikke sådan en, kan du med lidt tålmodighed mose det sammen med en gaffel.
- Rul dejen ud i en stor firkant på cirka 40 x 40 cm på et meldrysset bord.
- Smør remoncen ud på firkanten i et jævnt lag.
- Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold derefter den anden tredjedel over den første, så dejen får tre lag.
- Rul forsigtigt dejen ud igen så fladt som muligt, men pas på, den ikke sprækker.
- Skær dejen ud i lange strimler, der er 2-3 cm brede.
- Skær et snit i strimlerne fra top til bund uden at skære hele vejen igennem, så den forbliver samlet i den ene ende. På den måde får hver to nye strimler, der kan snos om hinanden. Rul de snoede strimler sammen, og luk enden ved at presse den forsigtigt op under bunden af din kanelsnurre.
- Placér kanelsnurrerne på en beklædt bageplade, og lad dem hæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.
- Pensl kanelsnurrerne med æggeblomme, og bag dem i 15-20 minutter, indtil de er flot gyldne.
TIP: Hvis du har besvær med at finde den rette teknik, kan du finde en video på YouTube. Fx denne fra Meyers. I denne video skæres strimlerne ikke over, men man kan gøre det på begge måder.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.
5 Kommentarer
Har lige prøvet denne opskrift! Holdt da op de var gode! Genial ide med at bruge banan og dadler som remoncen :) :)
Hejsa
Vil man kunne fryse denne opskrift op kanelsnurre?
Mvh Mette :)
Hej Mette, det tror jeg sagtens at du kan. Men nok bedst når de er bagt? :)
Jeg har lige lavet de her snurrer – De var mega gode og helt vildt populære hos familien. Jeg kom lidt svesker sammen med dadlerne i remoncen. Det fungerede rigtigt godt. Næste gang vil jeg prøve at erstatte bananerne med æblemos, da jeg tror, det vil smage rigtigt godt sammen med kanelen.
Tusind tak, dejligt at opskriften kan bruges :-) Det lyder også lækkert med æblemos.