Manakish er lækre arabiske brød med krydderier. De bliver ofte spist om morgenen, men herhjemme spiser vi dem gerne som tilbehør til sommerens grill.
Opskrift på manakish
Manakish minder mest om en pizza, hvor der ofte er olivenolie og en skøn krydderblanding på toppen. I min udgave har jeg lavet de lækre brød med za’taar på toppen, som er en krydderiblanding med sesam. Du kan sagtens købe krydderiblandingen færdig, hvor den indeholder sumak. I min udgave er sumak dog udskiftet med citronskal, for at alle kan finde ingredienserne til opskriften.
Manakish med za’taar
Ingredienser
Manakish
- 25 g gær
- 2 spsk. honning
- 4 dl koldt vand
- 500 g hvedemel
- 2 spsk. olivenolie
- 2 tsk. salt
Zataar
- 2 spsk. finthakket frisk timian
- 2 spsk. finthakket frisk oregano
- 2 spsk. sesamfrø
- 1 tsk. revet citronskal
- 1 spsk. citronskal
- 1 drys salt
- 4 spsk. olivenolie
- 2 tsk. tørret timian
Bagning
- Oliveolie
Sådan gør du
Zataar
- Alle ingredienserne røres sammen i en skål.
- Smag til med salt. Sæt det til side.
Manakish
- Opløs gær i vand.
- Tilføj de øvrige ingredienser og ælt dejen i cirka 10 minutter, til dejen er blank og slipper skålens kanter.
- Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted med et klæde over.
- Tænd derefter ovnen på 250 grader (over-og undervarme)
- Kom en smule olie eller mel på bordet.
- Del dejen i 5 boller.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og form bollerne flade direkte på bagepladen. Jeg bagte én ad gangen.
- Pensel brødet med en smule olivenolie og kom en femtedel af za’taar fyldet på.
- Bages midt i ovnen i cirka 13-15 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.