Rabarbertærte med marcipan

af Stinna

Rabarbertærte med marcipan, kokos og sprød mørdejsbund. Rabarber er noget af det skønneste og især i kombination med marcipan og kokos. Denne opskrift på rabarbertærte er ganske nem at lave og spises allerhelst med creme fraiche til.

rabarbertærte
Rabarbertærte med marcipan og kokos

Opskrift på rabarbertærte med marcipan

Denne opskrift på rabarbertærte er med en sprød mørdejsbund, en cremet mazarinmasse lavet af marcipan og så er der kokos i. Kokos i rabarberkage smager simpelthen fantastisk. De syrlige rabarber er et perfekt modspil til den søde marcipancreme. Opskriften rækker til cirka 8 portioner og er lavet i et helt almindeligt tærtefad.

Tærten serveres med fed creme fraiche til – og ellers kan vaniljeis eller flødeskum også sagtens spises til.

Rabarbertærte med marcipan og kokos

Forb. tid45 min
Tilb. tid25 min
Køl30 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 8 portioner
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Mørdej – tærtebund

  • 230 g hvedemel
  • 125 g koldt smør
  • 80 g flormelis
  • 1 stk. æg
  • 1 knivspids salt

Mazarinmasse

  • 100 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 stk. æg
  • 150 g marcipan
  • 2 spsk. hvedemel
  • 50 g kokos

Fyld

  • 200 g rabarber
  • 1 spsk. sukker

Sådan gør du

Mørdej

  • Start med at lave mørdejen. Kom hvedemel, smør og flormelis i en skål. Smuldr smørret sammen med mel og salt. Tilsæt æg og saml dejen. Den må endelig ikke æltes for meget.
  • Sæt dejen på køl i 30 minutter.
  • Tag mørdejen ud af køleskabet. Kom en smule hvedemel på bordet. Rul dejen ud til en cirkel, som passer til et tærtefad på cirka 22cm (måske du får en lille rest). Sæt dejen på køl imens, mens du laver mazarinmassen.

Mazarinmasse

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Kom smør, sukker og vaniljesukker i en skål. Pisk det sammen med en håndmikser.
  • Tilsæt æg, marcipan i mindre stykker, hvedemel og kokos. Pisk det godt sammen.

Samling af tærte

  • Fordel mazarinmassen oven på mørdejen.
  • Skær rabarber i tynde skiver og pres ned i mazarinmassen.
  • Drys rabarberne med lidt sukker.
  • Bag tærten midt i ovnen i cirka 22-25 minutter. Hold øje med den, den skal være gylden.
  • Lad tærten køle helt af, allerhelst i køleskabet. Så bliver den allerbedst. Spises med creme fraiche til.

Noter

Tip: Kagen er allerbedst helt kold direkte fra køleskabet. 

Rabarbertærten opbevares i køleskabet efter bagning. Den er allerbedst helt kold og kan holde sig et par dage i køleskabet (hvis I kan holde fingrene fra den). Jeg tror godt at den kan fryses efter bagning – men herhjemme når den aldrig til fryseren.

Hvis du har en lille rest mørdej tilbage, så kan den sagtens fryses. Ellers kan du trykke den ud til fine småkager og pynte dem med glasur.

Opskrifter med rabarber

Hvis du også er helt vild med rabarber, så prøv også gerne min venindes fantastiske rabarbercrumble. Ellers tror jeg sagtens, at denne tærte kan laves med bær i stedet for rabarber – eller måske med æble.

rabarbertærte

rabarbertærte
rabarbertærte

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy