Rødbedebrud

af Stinna
Rødbedebrud

Rødbedebrud med revet rødbede, smør, græskarkerner og lidt fuldkornsmel. Disse rødbedebrud minder om mine lækre gulerodsbrud – men jeg har skiftet gulerødderne ud med rødbede. Det giver søde brud, som smager virkelig skønt.

Opskrift på rødbedebrud

De smukke rødbedebrud er bløde og svampede. Herhjemme spiser vi dem med smør på, men ellers er de også gode på madpakken. I denne opskrift har jeg skiftet en del af hvedemel ud med hvid hvede, som er en lys slags fuldkornsmel.

Rødbedebrud

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 6 dl lunkent vand
  • 50 g sukker
  • 100 g smeltet smør skal være afkølet
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 2 tsk. groft salt
  • 350 g hvid hvedemel fuldkornshvedemel
  • 650 g hvedemel

Fyld

  • 200 g groftrevne rødbeder
  • 2 stk. æg
  • 100 g græskarkerner

Sådan gør du

Dej

  • Opløs gær i lunkent vand. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt sukker og smeltet smør. Tilsæt nu creme fraiche, salt, hvedemel og fuldkornsmel. Hvedemel skal i lidt ad gangen. Dejen skal være blød og klistret – endelig ikke tør, men heller ikke flydende.
  • Ælt dejen i cirka 7-10 minutter på røremaskine. Sæt dejen et lunt sted og kom et fugtigt viskestykke over skålen. Lad dejen hæve 60 minutter.

Fyld

  • Skræl rødbederne og riv dem groft.
  • Når dejen har hævet, vendes dejen ud på et bord med en smule hvedemel.
  • Lav en fordybning i dejen i midten, hvori du kommer rødbederne, græskarkernerne og æggene i.
  • Fold dejen op omkring fyldet, så det er lukket inde.
  • Hak nu i dejen. Gerne med en dej-skærer eller en kniv. Hak og fold dejen, så fyldet fordeles og dejen bliver delt i små stykker.
  • Del dejen i 14-18 stykker og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Du skal endelig ikke forme bollerne – det er meningen, at de består af små stykker. På den måde bliver de til rødbedebrud og ikke almindelige boller med rødbede i.

Bagning

  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Lad bollerne hæve under et fugtigt viskestykke i 30 minutter, mens ovnen varmer.
  • Bag rødbedebruddene midt i ovnen i 12-15 minutter. Hold øje med dem. De skal være gyldne og bløde.
  • Spises lune med smør på. Velbekomme.

Disse rødbedebrud kan sagtens fryses. Kom dem i en pose efter bagning og frys dem ned. Tø dem op på køkkenbordet eller lun dem i ovnen.

Opskrifter med rødbede

I min familie rynkes der på næsen over rødbede. Men faktisk smager rødbeder virkelig skønt, hvis de blot bruges i nogle lækre opskrifter. Prøv fx min opskrift på rødbedebøffer eller rødbedehummus.

Rødbedebrud

Følger du med på Instagram? Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy