Krydret grønkålssalat med bagte søde kartofler i tahin

af Stinna

 

Lige for tiden er salater noget af det, som jeg laver mest af i mit lille køkken. Ofte ender det bare med at være noget jeg hurtigt bikser sammen og derfor ikke når at få taget billeder af, men jeg har i dag snuppet et par hurtige billeder af denne skønne grønkålssalat, inden vi spiste den som tilbehør til aftensmad.

Jeg har et eller andet for salater med bagte grøntsager. Det giver lige noget ekstra til salaten, som på den måde ikke bliver så ‘rå-kost’ agtig, som jeg har på fornemmelsen at mange er lidt skræmte over. I denne salat er det søde kartofler der er vendt i en krydret tahindressing og bagt i ovnen. De blev blandet med grønkål i tahindressing og feta og var et lækkert tilbehør til aftensmaden. 

 

★ KRYDRET GRØNKÅLSSALAT MED BAGTE SØDE KARTOFLER (TILBEHØR TIL 2-3) 

300g søde kartofler

marinade:

3 spsk. tahin (gerne en lys variant)

lidt salt

1/2 tsk. spidskommen

evt. en smule vand

5 stængler grønkål

1 rødløg

dressing:

2 spsk. tahindressing, den lyse variant

1 fed hvidløg

2 spsk. citronsaft

1 spsk. olivenolie

evt. lidt vand

lidt salt

fetaost / salatost til topping

Fremgangsmåde:

  1. Start med at tænde ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
  2. Vask de søde kartofler. Jeg skrællede ikke mine, da de var økologiske. Skær dem i skiver.
  3. Kom dem i en pose og tilsæt tahin, salt, spidskommen og eventuelt lidt vand. Vend det hele godt rundt, så der er tahin på alle de søde kartofler. Tilsæt lidt ekstra tahin, hvis det er nødvendigt.
  4. Kom de søde kartofler i et ildfast fad og ind i midten af ovnen.
  5. Imens vaskes grønkål godt og bladene rives af og skæres i mindre stykker. Kom dem i en skål.
  6. Snit rødløg fint og kom det i skålen.
  7. Lav tahindressingen og smag det til med citron og salt. Hæld dressingen over i skålen. Bland det godt rundt.
  8. Når de søde kartofler er møre (omkring 20 minutter i ovnen), tages de ud og køles af.
  9. Kommes ovenpå salaten og drysses med feta.
  10. Velbekome.

 

Print Friendly, PDF & Email

1 Kommentar

Vegetarisk madplan uge 8 18. februar 2018 - 22:24

[…] Få opskriften ved at klikke lige her. FREDAG Glutenfri pitabrød med falafler […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.