Pandebrød af kikærtemel (vegansk)

af Stinna

Små pandebrød af kikærtemel. Da jeg i onsdags havde søde Julie på besøg til frokost, skulle vi have fafafler af søde kartofler, lidt salat og noget dressing. For at have noget der holdt retten lidt sammen, ville jeg bage nogle små brød. Jeg havde ikke andet end kikærtemel i skabet, men resultatet blev så godt, at jeg gerne vil dele opskriften med jer.

De består blot af kikærtemel, vand, olie og salt. Det hele røres bare sammen i en skål og steges på en tør pande. De kan drysses med lidt nigellafrø og i løbet af ingen tid er der pandekager – så bliver det næsten ikke nemmere.

Opskriften på falaflerne kommer snarest. Indtil da kan jeg anbefale disse falafler: Fantastiske falafler. 

Pandekagerne bliver små og minder måske lidt om tortillas. Med et par falafler i kan de sagtens spises med hænderne. Jeg har flere planer for disse brød – næste gang skal jeg lave noget krydret bønnefyld til dem.

★ PANDEBRØD AF KIKÆRTEMEL (CA. 6 STK.)

2 dl kikærtemel

1,5 dl vand

2 spsk. olivenolie

1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde:

  1. Kom alle ingredienserne i en skål.
  2. Rør det hele godt rundt.
  3. Steges på en tør pande (altså ingen olie) til de er gyldne på begge sider. Hvis der skal drysses med nigellafrø, gøres dette når dejen kommer på panden.
  4. Spises lune.
  5. Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email

1 Kommentar

Falafler med søde kartofler - sweet potato falafler (vegetarisk) 7. august 2017 - 14:18

[…] i en travl hverdag, at jeg kan bruge kikærter på dåse. Til falaflerne spiste vi pandebrød med kikærtemel og […]

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.