Cremet vegetarisk blomkålssalat
Cremet blomkålssalat med creme fraiche dressing. De sidste par uger har vi herhjemme fået denne salat mange gange. Den er nemlig både nem, smager godt og så kan den varieres alt efter, hvad du lige har i køleskabet. Salaten her består af blomkål som er skåret ud i mindre buketter og forårsløg. Det er vendt i en skøn creme fraiche dressing, som er det der gør denne salat ekstra god – dressingen giver nemlig en masse smag til salaten og så gør den det hele ekstra cremet og lækkert.
Salaten her er toppet med soyaristede mandler. Det giver noget lækkert knas, men kan også byttes ud med ristede kerner eller måske bagte kikærter, for mere mæthed.
Hvis du også er vild med blomkål, så er disse opskrifter måske noget for dig:
Vegetarisk tikka masala med blomkål
Salat med bagte tomater, blomkål og avocado
Opskrift på cremet blomkålssalat med creme fraiche dressing
Opskriften herunder har jeg skrevet rækker til 4 personer. Det er som tilbehør til fx veggiedeller og noget brød til. Ellers vil jeg sige at der er til 2 personer, hvis det er som en frokost.
Cremet blomkålssalat med soyaristede mandler
Ingredienser
Salat
- 1 blomkål
- 1 forårsløg
Dressing
- 1 dl creme fraiche (jeg bruger 18%)
- 1/2 tsk. paprika (sød)
- 1/2 citron (saft heraf)
- 1 håndfuld bredbladet persille
- salt
- peber
Topping
- 1 håndfuld mandler
- 2 spsk. soyasauce
Sådan gør du
Salat
- Start med at vaske blomkål godt. Skær det i mindre buketter og kom det i en skål.
- Skær forårsløg i tynde skiver og kom det i skålen.
Dressing
- Hak bredbladet persille godt.
- I en lille skål blandes dressingen sammen. Smages til med salt og peber.
- Hæld dressingen over i salatskålen og vend det hele godt sammen.
Soyamandler
- Kom mandler på en varm pande.
- Tilsæt soyasauce og lad det stege, til alt soya er på mandlerne.
- Lad dem køle lidt af og hak dem groft. Kom dem oven på salaten.
- Velbekomme