Spinatsalat med bagte tomater, blomkål og feta

af Stinna
Spinatsalat med bagte tomater, blomkål og feta

Spinatsalat med bagte tomater, blomkål og feta. Denne salat lavede jeg til frokost i går, hvor jeg var hjemme hos min søde veninde Julie. Salaten var virkelig nem at lave og smagte skønt, så derfor vil jeg gerne dele opskriften med jer her.

Vegetarisk salat

Salaten består af hvidløgsbagte tomater og blomkål. Disse vendes efter bagning sammen med spinat, rødløg, edamamebønner, feta og mandler. Dressingen er den, som tomaterne og blomkål bagte i inde i ovnen.

Opskriften herunder rækker til 2 personer til frokost, men hvis salaten skal spises til aftensmad, så server evt. lidt falafler eller veggiedeller til.

Hvis du også er vild med smagfulde salater, så er disse måske også noget for dig

Salat med hvidløgsbagte tomater og kikærter

Salat med bagt blomkål, tahindressing, feta og granatæblekerner

5 fra 1 stemme
Spinatsalat med bagte tomater, blomkål og feta
Spinatsalat med bagte tomater, blomkål og feta
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
Bagte tomater og blomkål
  • 10 cherrytomater
  • 1/4 blomkål
Dressing/marinade
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. sirup / honning
  • 2 fed hvidløg, presset /finthakket
  • 1/2-1 lille tsk. salt
Resten af salaten
  • 1 håndfuld spinat
  • 1 lille rødløg
  • 100 g edamamebønner
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 håndfuld feta / salatost
Sådan gør du
Bagte tomater og blomkål
  1. Skær blomkål i mindre stykker og skær tomater i halve. 

    Kom dem i et ildfast fad. 

  2. Rør dressingen sammen i en lille skål og hæld det i fadet. Vend det hele godt rundt. 

  3. Kom fadet i ovnen ved 200grader varmluft. Bages i ca. 20 minutter, til tomater og blomkål har fået lidt farve. 

  4. Imens vaskes spinat godt. Skær spinat i mindre stykker. Kom det i en skål.

  5. Hak løget og kom det i salatskålen.

  6. Edamamebønner kommes i en skål og overhældes med kogende vand. Lad dem stå i ca. 1 minut. Hæld vandet fra og tilsæt dem til skålen. 

  7. Når tomater og blomkål er færdige tages de ud af ovnen. Lad det køle af et par minutter. Bland det så sammen med salaten og vend det hele godt rundt. 

  8. Top salaten med hakkede mandler og feta.

  9. Velbekomme. 

Spinatsalat med bagte tomater, blomkål og feta

Print Friendly, PDF & Email
2 Kommentarer

2 Kommentarer

Jesper 13. februar 2019 - 09:13


Fantastisk! Og fantastisk arbejde , hjmmeside med gode tips osv. Mange tak. Vh jesper

Reply
Stinna 13. februar 2019 - 09:57

Hej Jesper, mange tak for din besked :-) Dejligt at du kan bruge mine opskrifter.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.