6,1K
Spinatsalat med bagte tomater, blomkål og feta. Salaten var virkelig nem at lave og smagte skønt, så derfor vil jeg gerne dele opskriften med jer her.
Vegetarisk salat
Salaten består af hvidløgsbagte tomater og blomkål. Disse vendes efter bagning sammen med spinat, rødløg, edamamebønner, feta og mandler. Dressingen er den, som tomaterne og blomkål bagte i inde i ovnen.
Opskriften herunder rækker til 2 personer til frokost, men hvis salaten skal spises til aftensmad, så server evt. lidt falafler eller veggiedeller til.
Spinatsalat med bagte tomater, blomkål og feta
Antal: 2 personer
Ingredienser
Bagte tomater og blomkål
- 10 cherrytomater
- 1/4 blomkål
Dressing/marinade
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. sirup / honning
- 2 fed hvidløg, presset /finthakket
- 1/2-1 lille tsk. salt
Resten af salaten
- 1 håndfuld spinat
- 1 lille rødløg
- 100 g edamamebønner
- 1 håndfuld mandler
- 1 håndfuld feta / salatost
Sådan gør du
Bagte tomater og blomkål
- Skær blomkål i mindre stykker og skær tomater i halve. Kom dem i et ildfast fad.
- Rør dressingen sammen i en lille skål og hæld det i fadet. Vend det hele godt rundt.
- Kom fadet i ovnen ved 200grader varmluft. Bages i ca. 20 minutter, til tomater og blomkål har fået lidt farve.
- Imens vaskes spinat godt. Skær spinat i mindre stykker. Kom det i en skål.
- Hak løget og kom det i salatskålen.
- Edamamebønner kommes i en skål og overhældes med kogende vand. Lad dem stå i ca. 1 minut. Hæld vandet fra og tilsæt dem til skålen.
- Når tomater og blomkål er færdige tages de ud af ovnen. Lad det køle af et par minutter. Bland det så sammen med salaten og vend det hele godt rundt.
- Top salaten med hakkede mandler og feta.
- Velbekomme.
Hvis du også er vild med smagfulde salater, så er disse måske også noget for dig
Salat med bagt blomkål, tahindressing, feta og granatæblekerner
Salat med hvidløgsbagte tomater og kikærter
2 Kommentarer
Fantastisk! Og fantastisk arbejde , hjmmeside med gode tips osv. Mange tak. Vh jesper
Hej Jesper, mange tak for din besked :-) Dejligt at du kan bruge mine opskrifter.