Salat med hvidløgsbagte tomater og kikærter, vent sammen med spinat, avocado og feta. Denne nemme og lækre salat blev lavet forleden sammen med min veninde. Vi skulle have en god og samtidigt lækker frokost, så vi endte med at bikse denne salat sammen. Salaten indeholder alle de elementer, som jeg synes der skal være i en god salat: den er mættende, der er noget sprødt, blødt, noget lidt knasende og noget cremet. Derudover giver olien virkelig salaten en skøn smag.
Salaten består af tomater og kikærter der bages i ovnen med olie og hvidløg. Dette blandes så med spinat, avocado, feta og rødløg. Dette endte med at smage virkelig skønt og jeg vil derfor gerne dele opskriften med jer.
Salat med bagte tomater
Vi spiste denne salat med bagte tomater til frokost og delte derfor portionen. Men hvis salaten istedet skal spises som tilbehør, så er der nok til 3-4 personer.
Salat med hvidløgsbagte tomater og kikærter, med feta og avocado
Ingredienser
Bagte tomater og kikærter
- 10 stk. cherrytomater
- 3-4 spsk. olivenolie
- 1/2 citron (saft heraf)
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse kikærter
- 1 tsk. salt
Resten af salaten
- 2 håndfulde spinat
- 1/2 rødløg
- 1 avocado
- feta / salatost
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær cherrytomaterne i halve. Kom dem i et ildfast fad.
- Tilsæt olivenolie, citronsaft, citronsaft og presset hvidløg.
- Vask kikærter grundigt og tilsæt dem til det ildfaste fad. Tilsæt salt og vend det hele godt sammen.
- Kom fadet i ovnen og bag det i ca. 25 minutter.
- Imens skylles spinat. Hak rødløget og skær avocado i tern.
- Når tomaterne og kikærterne har fået lidt farve er de færdige. Lad dem køle af.
- Vend spinat, avocado og rødløg i fadet. Top med feta.
- Velbekomme.
Hvis du også er vild med bagte tomater, så prøv denne opskrift: Pasta med bagte tomater og flødesauce
2 Kommentarer
Så lækker salat! Smagfuld og saftig. Grundet mangel af kikærter på dåse suplerede jeg med limabønner. Top lækkert!
Mange tak skal du have :-)