Sunde morgen muffins – en grundopskrift ( glutenfri )

af Stinna

sunde morgen muffins

Jeg har tidligere delt min hverdags-morgenmad med jer. Oftest spiser jeg disse muffins, som er nemme at lave og virkelig nemme at have med på farten. De fungerer for mig som sunde morgen muffins  og jeg varierer disse muffins næsten hver gang, men dette er en god grundopskrift.

Især hindbær eller chokolade smager skønt! Jeg har også en variant her med kakao.

Disse muffins er ikke oversøde og skal derfor ikke forveksles med dessert-muffins. Men de er tilpas søde, mætter fint og så smager de altså godt! Se det som en basisopskrift, som så kan gøre endnu mere spændende – fx ved andre typer gryn, måske en banan, kanel, bær, en smule (mørk!) chokolade og andre spændende ingredienser.


  SUNDE MORGEN MUFFINS  – 6 MUFFINS – GLUTENFRI 

3 æg

2 dl havregryn

½ tsk. salt

1 spsk. peanutbutter

1 tsk. bagepulver

1 dl skyr

10 dråber stevia (eller andet sødende)

  1. Blend alle ingredienserne sammen.
  2. Kom dejen i forme. Jeg bruger silikoneforme, da dejen ikke hænger i og jeg kan få lidt højere muffins.
  3. Bages ved 200 grader varmluft – 20-30 minutter.
  4. Opbevares i køleskabet til de skal bruges.
  5. Velbekomme!

sunde morgen muffins

Print Friendly, PDF & Email
21 Kommentarer

21 Kommentarer

Henriette 26. marts 2015 - 20:04

Hvor ser disse muffins bare gode ud! Men har du et bud på, hvad man evt kan bruge istedet for peanutbutter, hvis man ikke er så vild med det?

Hilsen Henriette

Reply
Stinna 26. marts 2015 - 21:18

Mange tak! De er også lækre :-) Hvad med mandelsmør, hvis du har det? Jeg tænker at det skal være noget med konsistens som peanutbutter, selvom det jo nok godt kan undværes.

Reply
Christina 26. marts 2015 - 21:40

Hvordan er holdbarheden på dem – og har du prøvet at fryse dem?
De ser nemlig super lækre udog som pendler med 1½ timer hver vej ville de tvære en lækker morgenmad at spise i toget :)

Reply
Stinna 26. marts 2015 - 22:21

Jeg vil sige 5 dage i køleskab, men herhjemme forsvinder de hurtigt. Jeg har ikke prøvet at fryse dem :-)

Reply
The A-Way! 27. marts 2015 - 11:23

Syntes det er en super lækkert alternativ om morgenen! Spiser du dem varme eller er de lavet på forhånd? :)

https://theawayblog.wordpress.com

Reply
Stinna 27. marts 2015 - 14:03

Jeg spiser dem kolde – jeg laver gerne til en hel uge ;-)

Reply
Katrine 26. august 2015 - 21:19

Kan man bruge andet sødemiddel end stevia? Eks. akaciehonning ? Og i så fald hvor meget. Jeg er nemlig ikke den store fan af stevia. Og hvor mange er nok til et morgenmåltid ? Hvis nu man skal planlægge :)

Reply
Stinna 27. august 2015 - 07:52

Jeg spiser bare en enkelt, men jeg er ikke særlig sulten om morgenen :-)
Tror honning er fint!

Reply
Sandra 12. oktober 2015 - 12:04

Hvordan får du dem til at få sådan en fin og sprød kant?
Jeg synes nemlig ikke, at mine forme skaber så flotte muffins – måske jeg gør noget forkert…

Reply
Stinna 14. oktober 2015 - 16:11

Jeg bruger blot silikone-muffinsforme. Hvilke bruger du? :-)

Reply
Sif Jensen 10. april 2016 - 15:36

Hej Stinna, kan man fryse disse muffins?
Har lavet dem mange gange, og jeg syntes de smager skønt!

Reply
Stinna 10. april 2016 - 16:03

Hej Sif, skønt at du kan bruge min opskrift :-)
Jeg har ikke forsøgt at fryse dem, men det tror jeg sagtens at du kan.
God søndag!

Reply
Lykke Jensen 24. april 2016 - 14:06

Jeg synes de smager dejligt. :-)
Jeg bruger dog rørsukker istedet for Stevia og hytteost som alternativ til skyr. Jeg skal have 2 stk, da jeg er skrupsulten om morgenen, og desuden skal have nok brændstof til en hel dag som håndværker. ;-) Meeeen 30 min på varmluft… Der blev mine muffins lidt solbrændte – og papirform kan jeg ikke anbefale: den endte med at blive en del af muffinen, så den måtte skæres af. :-D

Reply
Stinna 24. april 2016 - 18:11

Hej Lykke, det er derfor jeg altid bruger silikoneforme. Synes altid at mine muffins hænger fast i papiret ellers.
Dejligt at du kunne bruge opskriften, også selvom du bliver nødt til at spise to til morgenmad :-)

Reply
Lene 5. marts 2017 - 21:57

De lyder vildt lækre. Men har du forslag til en mælkefri udgave?

Reply
Lene 5. marts 2017 - 21:59

Ser vildt lækre ud!
Har du mon et forslag til en mælkefri udgave? – så ville min mave blive glad! :)

Reply
Stinna 6. marts 2017 - 08:43

Mange tak :-) Jeg ville forsøge mig med noget soja-yoghurt, eller måske bare tilsætte 1 dl nøddemælk og 1 banan? :-)

Reply
Maria P. 18. januar 2018 - 14:44

Kan sukrin gold evt. bruges istedet for stevia? Og i så faldt hvor meget tror du der skal i? :-)

Reply
Stinna 18. januar 2018 - 15:09

Det tror jeg sagtens. Jeg ved desværre ikke hvor meget, da jeg ikke selv har forsøgt mig med sukrin gold :-)

Reply
Thit 14. oktober 2019 - 16:52

De ser gode ud. Har lige fået glutenallergi, så de skal da prøves.
Hvis du putter chokolade eller bær i, putter du det så bare direkte i dejen inden det bages?

Reply
Stinna 15. oktober 2019 - 08:12

Mange tak :-) Ja det gør jeg. Altså kommer det i dejen og rører det rundt – men jeg blender det ikke.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.