Små grove hindbærmuffins med ruggryn. Disse små muffins vil jeg selv have med på madpakke, som et sundere mellemmåltid. Når jeg har lange dage på studiet ender jeg altid med at blive lidt lækkersulten sidst på eftermiddagen. Derfor kan jeg godt lide at have en lækker snack med, som jeg så kan spise.
I går bagte jeg disse grove madpakke-muffins. Konsistensen er slet ikke luftig som almindelige muffins, men er meget grove og kompakte. Nogen vil måske mene, at de minder om bagt havregrød – som ellers også er ret så populært som muffins. De er heller ikke så søde som almindelige dessert muffins, men søde nok til et sødt mellemmåltid.
De er lavet lidt som en grundopskrift og er lavet af det jeg lige havde i skabet. Derfor kan du sagtens bruge andre gryn-typer, meltyper eller hvad du lige finder på. Jeg vil anbefale at fryse dem ned når de er bagt og tage en op ad gangen, for at undgå at de bliver tørre.
Min hverdag starter for alvor i næste uge. I denne uge har jeg været til en farmakologiprøve på mit studie, men ellers har jeg nydt at have fri resten af ugen. I næste uge starter min eksamensperiode og jeg får derfor travlt med studiet igen. Jeg vil sørge for at have disse muffins i fryseren, så der er noget let til madpakken.
I denne opskrift har jeg brugt sukrin til at søde med. Normalt bruger jeg altid honning, dadler, agavesirup eller stevia. Jeg har købt lidt stevia til at afprøve i mit køkken, da min mor er diabetiker og jeg så gerne vil kunne lave lidt sødt til hende.
Madpakkemuffins - sundere muffins med hindbær
Ingredienser
- 4 æg
- 4 dl ruggryn / havregryn
- 2 dl mel - jeg brugte majsmel
- 2 dl mælk alm. mælk eller rismælk
- 2 spsk kokosolie
- 1 tsk vanillepulver
- 2 dl frosne hindbær
- 4 spsk sødende jeg forsøgte med sukrin for første gang, men du kan bruge honning / sirup / stevia/ dadler
- ½ tsk salt
- 2 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Rør æg, mel, mælk, vanillepulver, gryn, det søde, salt og bagepulver sammen i en skål.
- Smel kokosolie og kom det i dejen.
- Til sidst røres de frosne hindbær i.
- Bages ved 200grader i ca. 20 minutter (eller til de er gyldne. Der er forskel på ovne, så hold øje med dem). Jeg bager altid i silikone forme, da de så slipper formen let.
- Smager skønt med lidt mandelsmør på toppen.
- Velbekomme.
4 Kommentarer
Hej, kan man også spise dem til morgenmad
Hej, det kan du sagtens :-)
hvor er skemaet til protein kulhydrater og alt det anden
Hej, jeg laver desværre ikke beregninger på kalorier osv. :-)