Små søde sunde kokostoppe – uden banan

af Stinna

Som jeg viste jer i fredags på instagram, så har jeg bagt sunde kokostoppe her i sommerhuset. Eller måske sundere, de tæller jo altså stadig som kage. Jeg har tidligere lavet en opskrift på kokostoppe her på bloggen, hvor de var sødet med banan. De blev gode, men disse er altså lige en tand bedre! Faktisk sagde min kæreste da han smagte dem, at de smage præcist som dem fra bageren. Så de er i hvert fald godkendt herhjemme og om de smager som dem fra bageren, det må komme an på en prøve.

De er, som så meget andet bagværk, allerbedst efter nogle timer på køl. Vi spiste dem direkte fra ovnen, men dagen efter havde de altså fået en endnu bedre konsistens og tydeligere smag af kokostoppe. Så hvis du kan holde nallerne fra dem, så se om du ikke kan gemme et par stykker til dagen efter.

De er sødet med dadler og er tilsat ét æg for at få det til at hænge bedre sammen. Jeg har ikke forsøgt mig med en vegansk version af sunde kokostoppe, men tænker at ægget muligvis kan undlades hvis der tilsættes flere dadler – det må jeg prøve en anden gang. Prøv også gerne mine helt klassiske kokostoppe.

Sunde kokostoppe

Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 10 stk. dadler de bløde fra papæske
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. kokosolie i fast form
  • 2 dl kokosmel det almindelige der ikke koster særlig meget
  • 1 drys salt
  • evt. lidt sirup hvis du har en meget sød tand eller massen ikke helt hænger sammen
  • 60 g mørk chokolade til overtræk

Sådan gør du

  • Fjern stenene fra dadlerne. Mos dadlerne med en gaffel. Alternativt kan man mose dem i en minihakker.
  • Kom dadlerne i en skål og tilsæt æg.
  • Smelt kokosolie i en gryde og tilsæt til skålen.
  • Tilsæt et drys salt og rør godt i dejen.
  • Form små kugler af dejen. Hvis det driller lidt, kan der tilsættes en smule sirup / honning - det gør, at dejen klistrer lidt mere.
  • Kom de små kugler på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bages i ovnen ved 180 grader til de er gyldne på toppen. Dette tager ca. 10-15 minutter.
  • Lad dem køle helt af.
  • Smelt chokolade over vandbad og dyp bunden af kokostoppene i chokolade. Lad chokoladen størkne.
  • Velbekomme!
  • Lad dem gerne stå en nat i køleskabet inden de spises - så er de endnu bedre.

8 Kommentarer

Christine Bonde 21. marts 2017 - 11:18

NØJ hvor har jeg lyst til kokostoppe nu!!

Reply
Stinna 21. marts 2017 - 14:01

Tak – de var sååå gode!

Reply
Chris 3. november 2017 - 11:50

Man kan sagtens lave dem uden æg, jeg prøvede det af igår da det var det eneste ingrediens jeg manglede. Og de blev knald gode. Jeg tilsatte ikke ekstra dadler, men tog flydende honning i :)

En helt anden ting er.. Jeg er VILD med dine opskrifter. Så nemme, lækre og lige til! Har prøvet tre af på bare en uge :D

God weekend

Reply
Stinna 5. november 2017 - 17:21

Mange tak for din søde besked. Dejligt at du kunne få det til at lykkes uden æg :-) God søndag aften!

Reply
Liva 7. november 2017 - 10:57

Hej Stinna :)

De kan godt holde sig et par dage på køl ikke? (jeg skal bruge dem på fredag)

Ps. Jeg elsker dine opskrifter!!

Reply
Stinna 8. november 2017 - 08:27

Hej, det tænker jeg sagtens :-) Måske de kan blive en anelse tørre, men har ikke forsøgt. Tak for de søde ord!

Reply
Nina 23. maj 2019 - 09:39

Hej Stinna,
Bruger alm. ovn eller varmluft?

Reply
Stinna 27. maj 2019 - 08:41

Jeg bruger alm. ovn :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.