Da jeg i går aftes havde sat hele aftenen af til sofa, serier og snacks, besluttede jeg mig for at lave denne lækre bønnemos! Den er ikke specielt køn, men jeg lover at den altså smager bedre end den ser ud!
Faktisk var denne bønnemos tiltænkt at skulle ende i en madpakke sandwich, men da jeg i går aftes var snack-sulten blev den spist med grønt stave. Jeg tror at den kan laves med alle de bønner man nu lige har i skabet, denne er ihvertfald resultatet af ingredienser jeg altid har i mit skab – bønner, soltørrede tomater, olie og så friske krydderurter fra altanen.
Nu er det ikke første gang jeg deler sådan en omgang bønnemos med jer, så hvis I som jeg synes det smager skønt i sandwiches, så er der flere opskrifter her: Bønnecreme og Bønne-dip med skyr.
Denne bønne-dip tager maks 5 minutter at lave og så skal der bare lige vaskes lidt gulerødder – så er enten fyldet til madpakken eller aftenens snack reddet. Jeg endte ihvertfald med at spise næsten en hel skål og en kæmpe stak gulerødder, mens jeg så serier og lå på sofaen.
Opskriften får I her. Opskriften på bønnecreme svarer til skålen på billedet, så hvis cremen bruges til sandwiches, så er der lige til et par dage tænker jeg.
Bønnecreme med friske krydderurter
Ingredienser
- 240 g kidneybønner eller den nemme metode med 1 dåse kidneybønner
- 1 spsk olie
- 1 spsk vand
- 1 lille rødløg
- 1/2-1 tsk salt
- lidt peber
- 1 håndfuld frisk oregano + lidt frisk basilikum
- 2 spsk soltørrede tomater hakkede (jeg bruger dem i olie)
Sådan gør du
- Udblød og kog bønnerne efter anvisning på posen. Eller hæld vandet fra bønnerne og skyl dem grundigt.
- Kom alle ingredienserne i en blender / minihakker.
- Blend det hele til det har en ensartet konsistens.
- Smages til med salt og peber.
- Opbevares på køl.
- Jeg spiste den efter den havde været en tur på køl.