Madpakke idéer

af Stinna

Nu er det ved at være tid til madpakker igen. Efter en god sommer er det for de fleste ved at være tid til hverdagen igen – og her kommer madpakker ind i billedet. De sidste mange år har jeg været studerende og jeg har derfor haft lavet en hel del madpakker. Derfor vil jeg i dette indlæg komme med nogle idéer til, hvad jeg har haft med på madpakke de sidste par år. 

Madpakke idéer

Jeg forsøger altid at lave en lækker madpakke, da jeg simpelthen ikke ved noget værre end en tør rugbrødsmad med ost. Selvfølgelig er det ikke altid det lykkes for mig, men jeg forsøger. Ofte laver jeg madpakke på den måde, at jeg laver ekstra af aftensmaden og tager resterne med på madpakke + lidt ekstra grønt. Derudover sørger jeg altid for at have lidt forskellige typer snacks med, da jeg ofte bliver lidt lækkersulten sidst på eftermiddagen.Jeg har valgt ikke at angive mængder på mine madpakker, da det er fuldstændigt individuelt hvor meget man spiser på sådan en dag. Herunder linker jeg til forskellige opskrifter og vil sammen med dette komme med idéer til, hvad man ellers kunne have med.

Morgenmad på farten eller en sød snack til madpakken

Som beskrevet herinde før, så er jeg ikke sulten lige når jeg vågner. Derfor er disse nemme og sunde madpakkemuffins altid et hit hos mig. Jeg bruger dem som morgenmad på farten eller som en lille eftermiddagssnack. De udgør ikke min frokost, men kan sagtens spises som en snack senere på dagen.

 1. Sundere blåbærmuffins – til madpakken
 2. Små sundere bananbrød – perfekte til madpakken
 3. Sunde squashmuffins til morgenmad og madpakken

Bønnedeller – vegetariske frikadeller til madpakken

Én af mine favoritter på madpakken er bønnedeller. De er nemme at lave, jeg kan lave en kæmpe stak på én gang og have dem med hele ugen. Derudover kan de varieres i det uendelige, men mine yndlings er dem herover. Når jeg har bønnedeller med på madpakke, har jeg ofte gulerødder, agurk og en salat med til. Derudover små snacks som frugt, figenstang og mandler.

 1. Vegetardeller – veggiedeller med edamamebønner
 2. Bønnedeller – vegetariske deller med bønner
 3. Bønnedeller med feta og soltørrede tomater

Mættende salater

Som nævnt herinde før, så er jeg meget glad for fyldige salater. Det samme gælder når det kommer til madpakken, hvor det især er vigtigt at salaten mætter godt. Til madpakken sørger jeg derfor at salaterne indeholder bønner eller linser, så jeg er mæt i flere timer. 

 1. Salat med butterbeans, persille og feta
 2. Grønkålssalat med bulgur og tahindressing
 3. Bønnesalat  med kikærter, feta og persille

Grove boller

Grove boller er altid et hit på min madpakke. Jeg spiser dem gerne med ost i eller hjemmelavet pesto. 

 1. Spinatboller – grove boller med spinat
 2. Sundere chokoladeboller med banan
 3. Grovboller – nemme og sunde boller

Dip og gnavegrønt

Som en ekstra snack sørger jeg (næsten) altid for at have en bøtte med fx hummus med og en pose gulerødder og agurker. Det er en lækker og sund snack. 

 1. Rødbedehummus
 2. Hummus – cremet kikærtedip med tahin og hvidløg
 3. Linsedip – dip med røde linser

Jeg håber at I kan få lidt inspiration. Hvad har I altid med i madpakken?

Sund madpakke

Ovenstående er mit bud på en sund vegetarisk madpakke. Sund på den måde, at den indeholder godt med grøntsager og så holder den mig mæt længe. Så ender jeg ikke helt så ofte med at købe kage i eftermiddagspausen – selvom det virkelig også er fantastisk nogle gange.

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag.

2 Kommentarer

anette 18. september 2018 - 17:22

Hej Stinna. Er lige faldet over din blo på IG, ser spændende ud :)
Der er dog rigtig mange sider der ikke findes mere her under mdpakker, bønnedeller, risrugbrød og æggemuffins. Er de tager ned eller er der sket en fejl ?
I dine ærtedeller, skal de røde kogte linser røres hele i farsen eller skal de blendes med ærterne ? Jeg synes bare ikke det ser ud til der er hele linser i dellerne på billedet
Tak :)

Reply
Stinna 18. september 2018 - 18:15

Hej Anette, tak for din kommentar. Jeg kan godt se at det ikke helt virker, jeg har linket til de rigtige opskrifter nu. Jeg ved ikke hvorfor de var forsvundet. Risrugbrød har jeg taget af bloggen, så den opskrift findes ikke mere. Angående linserne, så tror jeg at du kan gøre begge dele. Jeg mindes ikke, at jeg blendede dem, men røde linser bliver lidt som grød når de koges. Håber svaret kan bruges.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.