Blomkålsnuggets er lækre, små nuggets lavet af blomkål og ost – og er derfor lavet helt uden kød. De smager virkelig godt, er sprøde uden på og bløde i midten.

Opskrift på blomkålsnuggets
Savner du et vegetarisk alternativ til nuggets? Så kan jeg anbefale disse nuggets lavet af blomkål! Du har måske set blomkålsnuggets lavet at hele stykker blomkål, som derefter steges. Men i denne opskrift er blomkål først kogt og derefter rørt med krydderier, æg, rasp og ost – og så en tur på panden. Det giver smagfulde vegetarnuggets, som familien sikkert vil kunne lide! Herhjemme serveres de som en snack og gerne sammen med dip. Opskriften er inspireret herfra.
Blomkålsnuggets
Ingredienser
- 1 stk. blomkål, cirka 350 gram, uden blade og stok
- 1 stk. æg
- 2 dl rasp
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. persille, finthakket
- 100 gram revet ost (mozzarella)
- salt og peber
- Olie til stegning
Dip med mayonnaise
- 2 spsk. mayonnaise
- 1/2 tsk. sennep
- Salt
- Peber
- 1 drys røget paprika
- 1 stængel forårsløg finthakket
Sådan gør du
Blomkålsnuggets
- Start med at skære blomkål i små buketter. Du skal ikke have stokken og bladene med.
- Kog dem i vand til de er helt møre og lad det derefter køle af.
- Kom derefter alle ingredienserne i en skål og rør det godt rundt – og mos det sammen. Jeg bruger en gaffel.
- Kom olie på en stegepande.
- Form farsen til små kugler og steg dem til de er gyldne i rigeligt olie. Jeg steger dem gerne på 4 sider, så de er helt stegte uden på.
- Serveres med dip.
Dip med mayo
- Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
- Smag til med salt og peber.
Nuggets uden kød
Denne opskrift på blomkålsnuggets minder nok ikke om almindelige nuggets i konsistens, men de smager virkelig godt alligevel og jeg er sikker på, at mange vil synes om dem. Der findes også vegetariske alternativer der virkelig minder om almindelige kyllingenuggets. Men hvis du gerne vil prøve at lave dine egne kødfri nuggets, så synes jeg virkelig disse er et godt bud på en god opskrift.

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.