Hytteost brownie

af Stinna

Hytteost brownie er en sød og lidt sundere kage med hytteost, mandler, dadler og chokolade. De er perfekte som en lille sød eftermiddagssnack.

Opskrift på hytteost brownie

Du har måske hørt om hytteostmuffins? Herhjemme er vi alle vilde med dem og jeg har derfor lavet en ny udgave, hvor jeg har skiftet havregryn ud med mandler. Det giver små, søde og kompakte muffins – som jeg synes minder lidt om sundere brownie. De er virkelig gode og ingen gætter, at de er fyldt med hytteost.

Hytteost brownie

Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 12 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

  • 100 g mandler
  • 200 g hytteost øko 4%
  • 3 stk. æg
  • 100 g dadler uden sten
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 50 g smør
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 drys salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Start med at blende mandler i en foodprocessor til fin konsistens.
  • Tilsæt dadler, æg og hytteost i foodprocessoren. Blend det godt sammen.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser ( på nær mørk chokolade).
  • Tilsæt til sidst det grofthakkede chokolade og vend det rundt.
  • Fordel dejen i 12 muffinsforme – gerne silikoneforme.
  • Bages midt i ovnen i 15 minutter – men hold øje med dem, der er forskel på ovne.

Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.