Chokolademuffins med hytteost er en slags sunde hytteostmuffins med chokolade, som smager fantastisk!
Opskrift på chokolademuffins med hytteost
Nu rynker du måske på næsen. Men disse sunde chokolademuffins med hytteost og chokolade smager helt forrygende! De er lavet i en lidt sundere udgave, hvor almindeligt sukker er skiftet ud med dadler. Alle ingredienser blendes sammen og dejen fordeles i muffinsforme. Derefter drysses der chokolade på – og så er det bare i ovnen.
Jeg bruger en økologisk hytteost på 4%, men har ikke forsøgt med andre varianter. Jeg tilføjer også Instant kaffe og appelsinskal, som giver en skøn smag sammen med den mørke chokolade.
Så er du på jagt efter nogle lidt sundere proteinmuffins, så synes jeg du skal prøve disse.
Chokolademuffins med hytteost
Ingredienser
- 200 g hytteost
- 100 g dadler uden sten (bløde fra papæske)
- 3 stk. æg
- 3 spsk. kakao
- 1 tsk. vaniljepulver
- 100 g havregryn
- 50 g smeltet smør
- 1 stk. appelsin, skallen heraf
- 1 drys salt
- 1 dl mælk
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g grofthakket mørk chokolade
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Start med at komme dadler og hytteost i en foodprocessor. Blend det godt sammen.
- Tilsæt de øvrige ingredienser ( på nær mørk chokolade).
- Tilsæt til sidst det grofthakkede chokolade og vend det rundt.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme – gerne silikoneforme.
- Bages midt i ovnen i 15 minutter – men hold øje med dem, der er forskel på ovne.
Følg også gerne med på instagram, hvor jeg deler flere madbilleder.
6 Kommentarer
De smager jo slet ikke sundt, men det må de jo være. Tak for endnu en lækker opskrift.
Tak – den er i hvert fald en slags ‘sundere’ muffin :-)
– er 1 stk appelsin = både saft og skal?
Kun skallen :-)
Vil prøve de her muffins i dag! Skal skrællen fra appelsinen blendes med eller blot rives i? :)
Hej, det skal blot rives i :-) God fornøjelse!