Kerneknækbrød – melfri

af Stinna

kerneknækbrød-2

Da jeg forleden fik min læsemakker på besøg, besluttede jeg mig for at bage kerneknækbrød. Da jeg var ved at bage det slog det mig, at jeg da aldrig har delt min opskrift med jer. I skal ikke snydes for denne opskrift, som giver knasende sprøde glutenfri knækbrød, som smager virkelig skønt.

De er nemme at lave, alle ingredienser røres bare sammen i én skål, bages i ovnen og bagefter er der lækre knækbrød. Så hvis du mangler en lille søndags-snack, så synes jeg bestemt du skal prøve disse. Jeg vil tage til fødselsdag hos min lille niece i dag, hun bliver allerede 5 år! 


KERNEKNÆKBRØD ( 2 BAGEPLADER) 

300g kerner

2 spsk chiafrø

1 æg

1,5 dl vand

1 tsk salt

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
  2. Lad det trække 10 minutter.
  3. Kom halvdelen af dejen på en bageplade med bagepapir. Det samme gøres med den anden halvdel.
  4. Kom et stykke bagepapir ovenpå og rul dejen ud. På denne måde er dejen nemmere at rulle/mase ud og man får ikke klistrede fingre.
  5. Fjern det øverste lag bagepapir.
  6. Bages ved 160g i 40-50 minutter – til de er sprøde.
  7. Lad dem køle af. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

kerneknækbrød-3 kerneknækbrød

5 Kommentarer

5 Kommentarer

Michelle 3. april 2017 - 18:20

Hej Stinna
Hvilken slags kerner, har du brugt her?

Venlig hilsen Michelle

Reply
Stinna 3. april 2017 - 18:22

Hej Michelle, jeg har brugt græskarkerner, sesamfrø, solsikkekerner og hørfrø :-)

Reply
Grøn persille hummus - hummus med persille og spinat - Stinna 7. august 2017 - 09:07

[…] Da jeg i weekenden havde tre veninder på besøg til overnatning, havde jeg lavet denne grønne persille-hummus til dem. Jeg serverede den til nybagte boller og knækbrød.  […]

Reply
Ida 11. januar 2020 - 18:35

Hvornår i processen skærer du dem ud?

Reply
Stinna 12. januar 2020 - 08:42

Det gør jeg inden de bages :)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy