Bananis – den nemmeste is af frosne bananer og chokolade

af Stinna

bananis-2

Bananis – den nemmeste is af frosne bananer og chokolade – halve  frosne bananer, dyppet i mørk chokolade og drysset med mandelflager.

Disse små bananis er en sundere variant af is, som er lavet af kun banan og chokolade og derefter toppet med lige det, som man bedst kan lide. Jeg synes selv de er perfekte her på de varme dage, hvor det er rart med en lille sød snack. Denne slags is har jeg faktisk blogget om én gang før, men jeg synes simpelthen det er så fin en idé, at jeg lige deler den med jer igen. Især jer der har små børn, vil nok kunne gøre små slikmunde glade med denne lille is.

bananis-3

Bananis - den nemmeste is af frosne bananer og chokolade

Antal: 0
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 3 bananer
  • 100 g chokolade
  • pynt: mandelflager frysetørrede hindbær, lakridspulver, kokos, kakaopulver, hakkede peanuts.

Sådan gør du

  • Halvver bananerne og kom en ispind i enden. Kom dem på et stykke bagepapir.
  • Kom bananerne i fryseren til de er helt frosne, ca. et par timer.
  • Smelt mørk chokolade over vandbad.
  • Dyp bananerne i chokoladen og læg dem på bagepapiret. Pynt dem med fx. mandelflager.
  • Chokoladen stivner med det samme, når bananerne er frosne. Hvis de ikke skal spises direkte, kommes de bare i fryseren igen på et stykke bagepapir.

bananis-4 bananis

4 Kommentarer

Anette 20. august 2016 - 17:07

sådan is smager bare super godt, men de bedst hvis chokoladen ikke fryses da den nemt bliver grå hvis man fryser den.

Reply
Stinna 20. august 2016 - 19:48

Det har du ret i – jeg synes dog at chokoladen smager fint, selvom den kan blive lidt grå :-)

Reply
Anne 17. marts 2024 - 19:11

5 stars
Nøjagtigt som påskekagen er den her simpelthen så skøn også hvis jeg har nogle overmodne bananer tilovers bruger jeg dem til dine lækre banan is Jeg fryser som regel først de overmodne bananer og derefter smelter jeg skøn økologisk chokolade, fra Årstiderne.

Det spiller ❤️

Reply
Stinna 17. marts 2024 - 19:46

Hvor dejligt at opskriften kan bruges. Tak! :-)

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.