Hyldebærsaft – skøn saft med hyldebær og æble

af Stinna

Hyldebærsaft

Hyldebærsaft – hjemmelavet saft med hyldebær og æble. Lige nu er vi i sommerhus og træerne bugner med hyldebær. Jeg har aldrig selv lavet hyldebærsaft før, men jeg husker at have fået det en del som lille – især som en hyldebærsuppe med tvebakker på. I går lavede jeg så denne skønne hyldebærsaft med æble og tilsat en smule kanel. Det blev virkelig vellykket og jeg vil derfor gerne dele opskriften med jer.

Opskrift på hyldebærsaft

I min verden skal der sukker i hyldebærsaft. Så er du ikke til sukker, så er det ikke lige denne opskrift du skal prøve. Der kan dog sikkert sagtens skæres ned på mængden af sukker, da hyldesaften er ret sød – men samtidigt ikke for sød, for jeg har også tilsat lidt citron til den skønne saft.

Hyldebærsaft

Portionen herunder er ikke specielt stor. Jeg frøs resten ned, så jeg har til senere på året. Du kan også skolde en flaske og komme saften deri.

Hyldebærsaft

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Forfatter: Stinna

Ingredienser

  • 500 g hyldebær
  • 2 stk. æbler gerne lidt syrlige, skåret i tern
  • 3 dl vand
  • 200 g sukker muligvis kan andet sødende også bruges
  • 1 tsk. kanel
  • saft af 1 citron

Sådan gør du

  • Klip de største grene/stængler af hyldebærene.
  • Kom bær i en gryde sammen med æbletern og vand.
  • Lad det koge i minimum 20 minutter.
  • Si herefter saften og kom saften tilbage i gryden.
  • Tilsæt sukker og kanel - lad det koge til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt til sidst citronsaft og giv det et hurtigt opkog.
  • Drikkes varmt eller lad det køle af.
  • Jeg frøs mit ned da det var kølet af - så var der til hyldebærsaft senere på året.

Hjemmelavet hyldebærsaft

Hjemmelavet hyldebærsaft smager skønt og er perfekt til efteråret. Husk at hyldebær skal koge i minimum 20 minutter – og må aldrig spises rå. 

Frysning af hyldebærsaft

Saften kan sagtens fryses. Lad den køle af og kom saften i poser og i fryseren. Så er der til varm saft med hyldebær til vinteren. 

Hyldebærsaft Hyldebærsaft

Følg også gerne med på min instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere modbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy