Hyldebærsaft – skøn saft med hyldebær og æble

af Stinna

Hyldebærsaft

Hyldebærsaft – skøn saft med hyldebær og æble. Lige nu er vi i sommerhus og træerne bugner med hyldebær. Jeg har aldrig selv lavet hyldebærsaft før, men jeg husker at have fået det en del som lille – især som en hyldebærsuppe med tvebakker på. I går lavede jeg så denne skønne hyldebærsaft med æble og tilsat en smule kanel. Det blev virkelig vellykket og jeg vil derfor gerne dele opskriften med jer.

Opskrift på hyldebærsaft

I min verden skal der sukker i hyldebærsaft. Så er du ikke til sukker, så er det ikke lige denne opskrift du skal prøve. Der kan dog sikkert sagtens skæres ned på mængden af sukker, da hyldesaften er ret sød – men samtidigt ikke for sød, for jeg har også tilsat lidt citron til den skønne saft.

Hyldebærsaft

Portionen herunder er ikke specielt stor. Jeg frøs resten ned, så jeg har til senere på året. Du kan også skolde en flaske og komme saften deri.

Hyldebærsaft – skøn saft med hyldebær og æble

  • 500g hyldebær
  • 2 æbler (gerne lidt syrlige), skåret i tern
  • 3 dl vand
  • 200g sukker (muligvis kan andet sødende også bruges)
  • 1 tsk. kanel
  • saft af 1 citron

Fremgangsmåde:

  1. Klip de største grene/stængler af hyldebærene.
  2. Kom bær i en gryde sammen med æbletern og vand.
  3. Lad det koge i ca. 20 minutter.
  4. Si herefter saften og kom saften tilbage i gryden.
  5. Tilsæt sukker og kanel – lad det koge til sukkeret er opløst.
  6. Tilsæt til sidst citronsaft og giv det et hurtigt opkog.
  7. Drikkes varmt eller lad det køle af.
  8. Jeg frøs mit ned da det var kølet af – så var der til hyldebærsaft senere på året.
Hyldebærsaft Hyldebærsaft
Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.