Sunde kryddermuffins

af Stinna

Sunde kryddermuffins er de lækreste, krydrede muffins med dadler, squash, valnødder og skønne krydderier. De smager skønt af squashkage og er perfekte til fx madpakken.

Sunde kryddermuffins

Opskrift på sunde kryddermuffins

Disse lækre muffins er bagt med dadler i stedet for almindeligt sukker. Jeg har derfor valgt at kalde dem for ‘sunde’, selvom det selvfølgelig kan diskuteres. Men herhjemme elsker vi at bruge dadler i bagværk, da dadlerne søder skønt og bidrager med fibre.

Sunde kryddermuffins

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid18 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Redskaber

  • Muffinsforme i silikone

Ingredienser

  • 60 g valnødder
  • 15 stk. dadler uden sten
  • 3 stk. æg
  • 60 g smeltet smør
  • 1 spsk. mørk sirup
  • 200 g groftrevet squash
  • 1 tsk. kardemomme
  • 2 tsk. kanel
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 stk. citron (kun skallen, fintrevet)
  • 1 drys salt

Sådan gør du

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
  • Kom valnødder, dadler og æg i en foodprocessor. Blend det godt sammen, til dadler og valnødder er finthakkede.
  • Kom massen fra foodprocessoren i en skål. Tilføj alle øvrige ingredienser og rør godt rundt.
  • Fordel dejen i 10 forme – brug gerne nogle af silikone. Ellers kan du risikere, at noget at kagen hænger fast i papiret.
  • Bages midt i ovnen i 17-18 minutter. Hold øje med dem. De må ikke være dejede i midten, men skal endelig heller ikke have for længe.
Sunde kryddermuffins


Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

Mette Schmidt 24. september 2024 - 16:54

Kan man mon bage dejen i en større form i stedet for som muffins?

Reply
Stinna 25. september 2024 - 10:00

Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.