395
Sunde kryddermuffins er de lækreste, krydrede muffins med dadler, squash, valnødder og skønne krydderier. De smager skønt af squashkage og er perfekte til fx madpakken.
Opskrift på sunde kryddermuffins
Disse lækre muffins er bagt med dadler i stedet for almindeligt sukker. Jeg har derfor valgt at kalde dem for ‘sunde’, selvom det selvfølgelig kan diskuteres. Men herhjemme elsker vi at bruge dadler i bagværk, da dadlerne søder skønt og bidrager med fibre.
Sunde kryddermuffins
Antal: 10 stk.
Redskaber
- Muffinsforme i silikone
Ingredienser
- 60 g valnødder
- 15 stk. dadler uden sten
- 3 stk. æg
- 60 g smeltet smør
- 1 spsk. mørk sirup
- 200 g groftrevet squash
- 1 tsk. kardemomme
- 2 tsk. kanel
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 stk. citron (kun skallen, fintrevet)
- 1 drys salt
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Kom valnødder, dadler og æg i en foodprocessor. Blend det godt sammen, til dadler og valnødder er finthakkede.
- Kom massen fra foodprocessoren i en skål. Tilføj alle øvrige ingredienser og rør godt rundt.
- Fordel dejen i 10 forme – brug gerne nogle af silikone. Ellers kan du risikere, at noget at kagen hænger fast i papiret.
- Bages midt i ovnen i 17-18 minutter. Hold øje med dem. De må ikke være dejede i midten, men skal endelig heller ikke have for længe.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
2 Kommentarer
Kan man mon bage dejen i en større form i stedet for som muffins?
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)