2,3K
Squashkage med to slags chokolade. Denne lækre squashkage er fyldt med smag, svampet og helt perfekt i konsistensen. Samtidig er den ganske nem at bage og bliver helt perfekt, hvis du topper den med citron-frosting.
Opskrift på squashkage
I denne opskrift på squashkage har jeg tilsat skønne krydderier og chokolade. Det lyder måske som en speciel kombination, men det smager SÅ godt. Jeg har valgt at bruge en mørk chokolade og en mælkechokolade med saltkaramel. Resultatet blev virkelig godt og kagen blev godkendt herhjemme.
Squashkage
Antal: 8 portioner
Ingredienser
- 100 g smør, blødt
- 200 g brun farin
- 100 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 3 stk. æg
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. kanel
- 1 tsk. kardemomme
- 300 g squash, groftrevet
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- 0,5 tsk. salt
- 80 g valnødder, grofthakkede
- 160 g chokolade (100g mørk chokolade, 60g mælkechokolade), grofthakket
Topping:
- 100 g smør
- 150 g flødeost
- 100 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1-2 tsk. fintrevet citronskal
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader varmluft.
- Pisk smør, sukker, brun farin og vaniljesukker sammen. Det behøver ikke at piskes luftigt, men skal have en nogenlunde ensartet konsistens. Pisk derefter ét æg i ad gangen. Brug gerne en håndmixer.
- I en skål blandes mel, krydderierne, bagepulver, natron og salt sammen. Kom de tørre ingredienser over i dejen. Vend det godt sammen.
- Tilsæt derefter squash, valnødder og mørk chokolade. Vend det godt rundt.
- Kom bagepapir i en springform – cirka 20-22 cm.
- Fordel dejen i formen og bag den midt i ovnen i cirka 40-42 minutter. Prik til kagen med en gaffel. Der er forskel på ovne. Kagen skal være gennembagt, men må endelig ikke blive tør.
- Lad kagen køle af på en rist.
Citronfrosting
- Mens kagen køler af, er det tid til at lave frosting.
- Pisk alle ingredienserne godt sammen med en håndmixer.
- Fordel citronfrostingen på den (helt) afkølede kage. Pynt med hakkede valnødder eller mandler.
2 Kommentarer
Det er blevet familiens favoritkage Kan den fryses – uden frosting?
Hvor skønt! Det har jeg desværre ikke forsøgt mig med, men det tror jeg sagtens :-)