En af mine yndlingskager er cheesecake. I denne weekend ville jeg forsøge at lave en sundere udgave, som blev til denne sundere cheesecake med hindbær-chia topping.
For et par uger siden blev jeg kontaktet af webshoppen med24.dk. De spurgte om jeg ville afprøve nogle af deres produkter og så lave en opskrift. Da jeg så deres udvalg, kunne jeg simpelthen ikke sige nej – især mandelmel og chiafrø er billige derinde. Generelt er webshoppen billigere end andre steder jeg normalt handler.
Da jeg inde på webshoppen skulle vælge ingredienser, fik jeg hurtigt lyst til cheesecake. Derfor valgte jeg nogle ingredienser, som jeg linker til i dette indlæg. De har det billigste økologiske mandelmel jeg længe har set.
Nu til kagen. Jeg har valgt at lave en bund af mandelmel, dadler, og kokosolie. Ovenpå har jeg flødeost, vanille og lidt sødende. På toppen en hindbær-chia sauce, som virkelig er perfekt til den lidt fede kage. Jeg sidder og spiser et stykke nu, sammen med en god kop kaffe – det er virkelig en lækker kombination!
Jeg lavede min kage om aftenen og lod den stå på køl til næste dag. Jeg vil anbefale at lade den stå og trække i minimum 2-3 timer, for at flødeosten når at sætte sig.
Hindbær cheesecake
Ingredienser
Bunden
- 150 g mandelmel eller du kan lave dit eget af blendede mandler
- 12 stk. dadler
- 1 spsk kokosolie
- et lille drys salt
Cheese-lag
- 500 g flødeost
- 1 spsk. rismalt sirup / honning/ agavesirup
- 1 tsk. vaniljepulver
Hindbær-topping
- 1 dl vand
- 100 g frosne hindbær
- ½ tsk. vanille
- 1 spsk. rismalt sirup / honning/ agavesirup
- 3 spsk. chiafrø
Sådan gør du
Bund
- Hvis du bruger de tørre dadler, så start med at hælde kogende vand over dem. Lad det stå i 5 minutter.
- Blend nu dadler, kokosolie og salt sammen.
- Bland dette med mandelmel. Dette kan du også selv lave i en minihakker.
- Ælt det sammen med hænderne og kom det i en springform (20cm) beklædt med bagepapir. Sørg for at bunden er jævn.
- Sæt på køl, mens du laver resten.
Fyld
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Rør det godt sammen med en ske.
- Kom det ovenpå bunden og sæt på køl igen.
Topping
- Kom hindbær, vanije, vand og sirup/honning i en gryde.
- Bring det i kog og lad det koge i ca. 5 minutter, til noget af vandet er fordampet.
- Tag gryden af blusset og lad det stå i 5 minutter.
- Kom 3 spsk chiafrø i og rør godt rundt.
- Fordel toppingen over kagen.
- Sæt på køl i minimum 2-3 timer. Jeg lod min stå op køl natten over.
- Top med friske hindbær
- Velbekomme!
// Da indlægget er lavet i samarbejde med med24.dk, har jeg linket til de sponsorerede ingredienser i opskriften. Mine links er ikke affliate – dvs. jeg får ikke nogen indtjening, hvis I klikker på de links i opskriften. Jeg laver kun samarbejde med virksomheder, som jeg kan stå inde for og derved anbefale videre til mine læsere.
4 Kommentarer
Hej.
Jeg er ikke så velbevandret i køkkenet så jeg vil lige høre når du i din sundere hindbær cheesecake skriver vanille pulver er det så vanille sukker og under hindbær topping skriver du ‘bare’ vanille er det det samme. På forhånd mange tak for en super opskrift
Hej,
det burde jeg nok have skrevet lidt tydeligere. Det er rent vanillepulver, dvs. ikke sukker. Jeg køber ofte det vanillepulver fra Urtekram, men ellers kan en vanillestang sagtens bruge – bare de små korn.
Hejsa,
Hvor ser den bare lækker ud! Den skal jeg snart lave.
Hvor stor en bageform bruger du? 18 cm?
20 cm , så en 18 kan godt bruges :-)