Skønne oplevelser i Rom

af Stinna

Rom-7I oktober var jeg så heldig, at min farmor og jeg blev inviteret til Rom af min far. Jeg har aldrig været i Rom før, så jeg havde lidt svært ved at planlægge inden hvad vi skulle se. Heldigvis har min far været der en del gange før, så han havde nogle gode idéer i ærmet.

I dette indlæg vil jeg komme med lidt af de spændende oplevelser, som vi havde i Rom. Jeg kan selvfølgelig også anbefale de almindelige seværdigheder, men det er ikke dem jeg vil dele med jer i dette indlæg.

Vi boede lige i området ved colosseum. Vi havde lejet en lejlighed igennem Airbnb – det kan virkelig anbefales. Vi boede i et hyggeligt område, med små fine kaffebarer og lækre restauranter. Faktisk endte vi med at spise i dette område to gange, da her var så hyggeligt.

Hvis du er i området omkring colesseum, så kan jeg virkelig anbefale at I prøver en pizza ved Li Rioni – det er de bedste pizzaer, jeg nogensinde har smagt. Man skal være lidt heldig for at få et bord, da stedet er godt besøgt.

Rom

Den første dag regnede det – virkelig regnvejr. Vi købte derfor paraplyer og trodsede regnen. Det kan anbefales blot at gå lidt rundt og finde en god kop kaffe. De fleste bygninger er virkelig smukke.Rom-2Rom-3

Min far havde igennem en kollega hørt om Eataly. Eataly er et flere etagers madunivers, hvor du på hver etage møder lækre spisesteder, kan shoppe lækre ingredienser og ellers bare blive inspireret. Her er mange mennesker, men jeg synes det er et besøg værd. Jeg endte med at købe forskelligt nøddesmør og chokolade – billigere end herhjemme. Dog er det lidt dyrt ved de forskellige spisesteder, så spis evt. før besøget.
Rom-4Rom-6Rom-10

Derudover kan jeg anbefale en tur til Trastevere. Bydelen er svær at udtale, men er bestemt også et besøg værd. Her er små hyggelige gader, mange spisesteder og kaffebarer. Vi nød bare at gå lidt rundt og drak kaffe. Rom-14

På jagten efter virkelig god kaffe kom vi forbi Sant´Eustachio il Caffe. Det er flere steder nævnt som Roms bedste kaffe. Jeg tænker ikke at det er den bedste kaffe, men selve stedet er virkelig hyggeligt og det er så fint, at sidde på en stol på fortovet og se på de forbipasserende. Rom-11Rom-15Rom-13Rom-8

Markedet på Porta Portese er bestemt også et besøg værd. Her er en blanding af gamle og nye loppegenstande og en hyggelig stemning. Jeg mener kun at markedet har åbent om søndagen – så tjek det lige inden afrejse.

Rom-9Rom-16Rom-17Rom-18Alt i alt kan jeg anbefale en tur til byen. Det er slet ikke sidste gang, at jeg besøgte den smukke by. Næste gang vil jeg undersøge inden, om de har nogle sjove sundere spisesteder. Skriv gerne i kommentarfeltet, hvis I har nogle idéer :-)

2 Kommentarer

Linn 7. december 2015 - 13:16

Hvor ser det hyggeligt ud! Og gode steder I har fundet – Rom er simpelthen så skøn en by. Jeg har stadigvæk ikke besøgt Eataly, men jeg håber, jeg snart kommer til Rom igen, så jeg får mulighed for at opleve det :)

Reply
Stinna 9. december 2015 - 17:38

Mange tak :-) Du må besøge Eataly, næste gang du er i Rom :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy