Pæremuffins med chokolade. Jeg har bagt disse lækre pæremuffins med chokolade flere gange de sidste par uger, for de smager virkelig godt og så er de geniale til madpakken eller som en lille snack om eftermiddagen. Min moster har et pæretræ, som i år har givet helt vildt mange pærer, så sidst jeg var på besøg, fik jeg en pose med hjem. De blev alle brugt til muffins, så jeg havde snacks til lange dage på uni.
Disse muffins er kun sødet med de modne pærer og chokoladen. Der er altså ikke tilsat sukker, men de er alligevel fint søde – men det kræver selvfølgelig, at det er nogle pærer der er godt modne og indeholder en del sødme. Disse muffins fungerer også rigtig fint til morgenmad på farten.
Pæremuffins med chokolade indeholder en del havregryn, som gør at de også mætter godt. Brug en sukkerfri chokolade, hvis du ønsker dem med mindre sukker.
Pæremuffins med chokolade (ca. 10 små muffins)
- 3 æg
- 3 store pærer (modne, de må gerne være lidt bløde)
- 150g havregryn (finvalsede havregryn)
- 1/2 tsk. salt
- 25 g smør eller andet fedtstof
- 1/2 tsk. kardemomme
- 2 spsk. lyst mel (jeg brugte hvedemel, men brug evt rismel hvis du vil lave dem glutenfri)
- 1 dl mælk (alm. eller fx havremælk)
- 50g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Slå æg ud i en skål.
- Riv pærer groft og kom dem i skålen.
- Tilsæt havregryn, salt, smør, kardemomme, mel og mælk. Rør godt rundt.
- Hak chokolade groft og rør det i dejen.
- Kom dejen i muffinsforme. Jeg bruger altid muffinsforme af silikone, for så er de nemmere at få ud.
- Bages til de er gyldne – de må gerne være svampede stadig.
- Køles lidt af og spises.
- Velbekomme.
Hvis du ikke får dem alle spist, så kan de sagtens fryses. Så kan de frosne muffins tages med på madpakken, så er de tøet op når man rammer middag eller eftermiddag.
2 Kommentarer
Kan æbler evt bruges i stedet .? Tak for lækre opskrifter.
Det tror jeg sagtens – men smagen er selvfølgelig ikke den samme :-)