Medaljer med flødecreme, sprød mørdejsbund, chokoladeglasur og marmelade. Disse medaljer er bedre end bagerens flødeskumskager og er slet ikke svære at lave.
Opskrift på medaljer
Herunder får du opskriften på lækre medaljer med kagecreme. Opskriften afviger en smule fra klassiske medaljer med vaniljecreme og flødeskum. For i denne opskrift har jeg valgt at blande vaniljecremen og flødeskum, så der i disse medaljer er den lækreste flødecreme. Jeg er nemlig ikke så vild med klassiske flødeskumskager – men disse var et hit!
Medaljer med flødecreme
Ingredienser
Mørdejsbunde (20-22 stk)
- 200 g hvedemel
- 120 g smør i tern, koldt
- 100 g flormelis
- 2 stk. æggeblommer
- 1 tsk. vaniljesukker
Flødecreme
- 2,5 dl piskefløde
- 80 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 spsk. majsstivelse (maizena)
- 2 stk. æggeblommer
- 2,5 dl piskefløde (til flødeskum)
Pynt
- Kakaoglasur
- Hvid chokolade
- Friske hindbær
- Hindbærmarmelade
Sådan gør du
Flødecreme
- Start med at koge vaniljecremen, som skal bruges til flødecreme. Så kan den nå at køle helt af.
- Kom 2,5 dl piskefløde, sukker, vaniljesukker, majsstivelse og æggeblommer i en gryde. Pisk det godt sammen, mens du varmer det op. Cremen skal koge et par minutter, så den tykner. Den bliver tykkere, når den køler af. Tag cremen af blusset og si den gennem en sigte. Sæt derefter cremen i køleskabet med en frysepose over.
Mørdej
- Kom hvedemel, smør, flormelis og vaniljesukker i en skål. Smuldr smør og mel sammen.
- Tilsæt derefter æggeblommer og rør ved dejen, til den er sammenhængende. Brug gerne hænderne. Mørdejen må ikke æltes for længe, men blot samles. Sæt derefter mørdejen i køleskabet i minimum 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader (over-og undervarme).
- Kom derefter en smule mel på køkkenbordet. Rul dejen ud til cirka 3 mm og udstik bundene. Du kan bruge en medalje-udstikker eller blot et glas. Brug gerne en udstikker med diameter på 8 cm.
- Bundene bages på en bageplade med bagepapir midt i ovnen. Bages til de er gyldne i kanten i cirka 8-9 minutter. Lad dem derefter køle af på en rist.
Servering
- Pisk 2,5 dl piskefløde til flødeskum. Rør derefter den helt kolde vaniljecreme sammen med piskefløden. Sæt det gerne i køleskabet, så det bliver helt koldt. Kom det i en sprøjtepose med en stjernetyl.
- Pynt overdelen af mørdejen med kakaoglasur.
- Fordel flødecremen på mørdejsbunden. Kom hindbærmarmelade i midten.
- Kom mørdejstoppen på og pynt med flødecreme, friske hindbær og grofthakket hvid chokolade.
- Serveres med det samme.
Udstikker til medaljer
Når du laver medaljer, kan du enten bruge et glas til at stikke bundene ud med, eller du kan købe en medaljeudstikker. Jeg brugte en fin udstikker på 8 cm, med fine bølger i kanten.
Mørdej til medaljer
Medaljerne laves med en klassisk mørdej. I min udgave har jeg dog brugt en lidt sødere mørdej og tilsat vaniljesukker.
Kan medaljer laves i forvejen?
Medaljer er bedst, hvis de spises når de lige er samlet. Ellers kan du risikere, at medaljen bliver en smule blød. Men du kan sagtens lave alle delene klar på forhånd. Lav derfor gerne mørdejen aftenen i forvejen og bag mørdejsbundene på dagen. Alternativt kan du bage mørdejsbundene og opbevare dem i en lufttæt beholder. Vaniljecremen kan også sagtens koges i forvejen og røres sammen med flødeskum inden servering.
Opbevaring af medaljer
Medaljerne er som sagt bedst, når de lige er samlet. Men du kan godt opbevare dem kort tid på køl, inden gæsterne kommer.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.