4,K
Den du ved nok er en klassisk chokoladekage med den lækreste kokostopping. Kagen er lækker, smovset og er toppet med den lækreste glasur af kaffe og kokos. Denne klassiske kage kaldes også for en skærekage – og er virkelig god. Jeg har lavet en lidt anderledes version, som på ingen måde er tør og er fyldt med smag.
Opskrift på den du ved nok
Den du ved nok er et besynderligt navn til en kage, for egentligt er det mest en chokoladekage med kaffe-drømmekagetopping. Men kagen smager så skønt. Det vigtige er, at kagen endelig ikke må bages for længe. Den skal hellere være en smule blød i midten, end den skal være helt tør.
Den du ved nok
Antal: 1 kage
Ingredienser
Dejen
- 250 g smør
- 50 g mørk chokolade
- 300 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 4 stk. æg
- 2,5 dl kærnemælk
- 2 spsk. kakaopulver
- 2 tsk. bagepulver
- 0,5 tsk. salt
- 200 g hvedemel
Kaffe-kokos glasur
- 150 g smør
- 1-2 spsk. instantkaffe
- 0,5 dl vand
- 2 spsk. kakao
- 115 g kokosmel
- 280 g flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
Sådan gør du
Dej
- Start med at tænde ovnen på 175 grader alm. ovn (ikke varmluft).
- Kom smør i en gryde og smelt det. Tag gryden af blusset og tilsæt chokolade. Rør rundt.
- I en skål piskes sukker, vaniljesukker og æg med en håndmixer, til det er luftigt. Tilsæt kærnemælk og pisk igen.
- I en skål blandes kakao, bagepulver, salt og hvedemel. Rør blandingen i æggeblandingen. Rør til sidst smørblandingen i.
- Fordel dejen i et ildfast fad med bagepapir – cirka 22x 32 cm. Bages midt i ovnen i cirka 30 minutter. Prik i kagen – den skal ikke flydende, men den må endelig ikke få for meget. Den skal hellere være en smule ubagt i midten. Tag kagen ud og lad den køle en smule af.
Kaffe-kokos glasur
- Smelt smør i en gryde. Tilsæt resten af ingredienserne og rør rundt, til det er godt blandet. Hvis massen er for tyk, kan du tilsætte 1-2 spsk. vand. Det skal ikke koge, men varmes. Sluk for varmen og sæt til side.
- Når kagen er kølet en smule af, fordeles glasuren på kagen. Lad den køle helt af. Velbekomme.
Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.
4 Kommentarer
100p den bedste opskrift på den her kage jeg har prøvet.
Ej hvor dejligt. Tak! :-)
Jeg skal lave den til børnefødselsdag i morgen. Er glasuren børnevenlig selvom der er kaffe i?
Beklager det sene svar – jeg holder ferie :-)
Hvad endte du mon med? Jeg ville bruge en koffeinfri kaffe.