Den du ved nok

af Stinna

Den du ved nok er en klassisk chokoladekage med den lækreste kokostopping. Kagen er lækker, smovset og er toppet med den lækreste glasur af kaffe og kokos. Denne klassiske kage kaldes også for en skærekage – og er virkelig god. Jeg har lavet en lidt anderledes version, som på ingen måde er tør og er fyldt med smag.

Opskrift på den du ved nok

Den du ved nok er et besynderligt navn til en kage, for egentligt er det mest en chokoladekage med kaffe-drømmekagetopping. Men kagen smager så skønt. Det vigtige er, at kagen endelig ikke må bages for længe. Den skal hellere være en smule blød i midten, end den skal være helt tør.

Den du ved nok

Forb. tid25 min
Tilb. tid30 min
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 kage
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Dejen

  • 250 g smør
  • 50 g mørk chokolade
  • 300 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 4 stk. æg
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. salt
  • 200 g hvedemel

Kaffe-kokos glasur

  • 150 g smør
  • 1-2 spsk. instantkaffe
  • 0,5 dl vand
  • 2 spsk. kakao
  • 115 g kokosmel
  • 280 g flormelis
  • 2 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

Dej

  • Start med at tænde ovnen på 175 grader alm. ovn (ikke varmluft).
  • Kom smør i en gryde og smelt det. Tag gryden af blusset og tilsæt chokolade. Rør rundt.
  • I en skål piskes sukker, vaniljesukker og æg med en håndmixer, til det er luftigt. Tilsæt kærnemælk og pisk igen.
  • I en skål blandes kakao, bagepulver, salt og hvedemel. Rør blandingen i æggeblandingen. Rør til sidst smørblandingen i.
  • Fordel dejen i et ildfast fad med bagepapir – cirka 22x 32 cm. Bages midt i ovnen i cirka 30 minutter. Prik i kagen – den skal ikke flydende, men den må endelig ikke få for meget. Den skal hellere være en smule ubagt i midten. Tag kagen ud og lad den køle en smule af.

Kaffe-kokos glasur

  • Smelt smør i en gryde. Tilsæt resten af ingredienserne og rør rundt, til det er godt blandet. Hvis massen er for tyk, kan du tilsætte 1-2 spsk. vand. Det skal ikke koge, men varmes. Sluk for varmen og sæt til side.
  • Når kagen er kølet en smule af, fordeles glasuren på kagen. Lad den køle helt af. Velbekomme.

Du er også velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy