Dumlecreme

af Stinna

Dumlecreme er den lækreste creme lavet af kun 2 ingredienser – nemlig dumle og piskefløden. Cremen er perfekt som topping på kager – og er især god på en god Banankage med chokolade.

Opskrift på dumlecreme

Elsker du også Dumle? Så MÅ du prøve denne creme. Den er sød og virkelig nem at lave. Prøv også at drysse med en smule flagesalt inden servering, hvis du ønsker et modspil til den søde creme.

Dumlecreme

Opskriften herunder er til 1 portion, som svarer til det på billedet. Her er den brugt som pynt på en kage i en 24 cm springform.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Køletid6 timer
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 1 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 200 g dumle
  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Hæld piskefløde i en gryde og varm det op til lige inden kogepunktet.
  • Skru ned til lav varme (cirka 2 ud af 10).
  • Tilsæt Dumle og rør i gryden, til chokoladen er helt smeltet og karamellen er helt opløst.
  • Kom det i en skål med låg. Sæt det i køleskabet natten over (minimum 8 timer).
  • Tag den kolde Dumle-fløde ud af køleskabet.
  • Pisk med en håndmixer i cirka 4-5 minutter, til cremen er luftig. Det bliver ikke helt så luftigt som flødeskum.
  • Hældes i en sprøjtepose og bruges med det samme.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.