Amerikanske pandekager med surdej er en slags små, søde brunchpandekager – hvor jeg har tilføjet surdej til dejen. Det giver en utrolig skøn smag og så er de tilmed nemme at bage.

Opskrift på amerikanske pandekager med surdej
Har du allerede en surdej stående hjemme i køleskabet, så kender du nok til, at have lidt overskudssurdej. Denne rest surdej kan du bruge til at bage de lækreste surdejspandekager med. Faktisk gør surdej kun pandekager endnu bedre, end de var i forvejen.
Jeg bruger min surdej til pandekager, når den er let boblende og let syrlig. Faktisk har jeg kun en surdej, for at jeg kan bruge den til lækre pandekager. Så har du endnu ikke anskaffet sig en surdej, vil jeg hermed anbefale dig det.
Til denne opskrift bruger jeg min pandekage-pande (reklamelink).
Amerikanske pandekager med surdej
Redskaber
Ingredienser
- 2 dl mælk
- 2 dl surdej
- 2 stk. æg
- 2 tsk. vaniljesukker
- 150 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g sukker
- 1 drys salt
- 2 spsk. smeltet smør til dejen
- smør til stegning
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en skål. Pisk det godt sammen med et piskeris.
- Steg pandekagerne i smør på en stegepande.
- Serveres med sirup eller marmelade. Velbekomme!

Følg også gerne med på min instagramprofil, hvor jeg hver dag deler opskrifter af min hverdagsmad. Skriv også gerne en kommentar herunder, hvis du får afprøvet min opskrift.

