Påskekage med banan og Dumle

af Stinna

Påskekage med banan og Dumle er en nem og skøn kage, som er virkelig fin til påske. Kagen kan selvfølgelig serveres hele året, men med små påskeæg er den perfekt til påskefrokost.

Påskekage med banan og Dumle

Opskrift på påskekage med banan og chokolade

Normalt serverer jeg altid citronkage til påske. Men i år faldt valget på min lækre Banankage, som blev toppet med Dumlecreme og pyntet med påskeæg. Det meste kan laves aftenen forinden, så der ikke skal bruges meget tid inden gæsterne kommer.

Påskekage med banan og Dumle

Antal: 10 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 1 stemme

Ingredienser

Dumlecreme

  • 200 g dumle
  • 2,5 dl piskefløde

Banankage med chokolade

  • 150 g smeltet smør afkølet
  • 4 stk. æg
  • 150 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. fint salt
  • 300 g banan gerne meget modne
  • 100 g grofthakket mørk chokolade 70%

Pynt

  • Friske hindbær
  • Dumle
  • Påskeæg

Sådan gør du

Dumlecreme

  • Hæld piskefløde i en gryde og varm det op til lige inden kogepunktet.
  • Skru ned til lav varme (cirka 2 ud af 10).
  • Tilsæt Dumle og rør i gryden, til chokoladen er helt smeltet og karamellen er helt opløst.
  • Kom det i en skål med kog. Sæt det i køleskabet natten over (minimum 8 timer).
  • Tag den kolde Dumle-fløde ud af køleskabet.
  • Pisk med en håndmixer i cirka 4-5 minutter, til cremen er luftig. Det bliver ikke helt så luftigt som flødeskum.
  • Hældes i en sprøjtepose med stjernetyl og bruges med det samme.

Banankage

  • Tænd ovnen på 170 grader alm. ovn (ikke varmluft).
  • Start med at smelte smør i en gryde og lad det køle helt af.
  • I en skål piskes æg, sukker, brun farin og vaniljesukker sammen. Det skal piskes til det er helt lyst og luftigt.
  • I en anden skål vendes hvedemel, salt og bagepulver sammen. Vend det forsigtigt rundt i æggeblandingen – det må ikke røres for meget.
  • Vend det afkølede smeltede smør i dejen.
  • Mos bananerne og vend dem rundt i dejen sammen med det grofthakkede chokolade.
  • Fordel dejen i en springform (cirka 24 cm) beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen i cirka 30-35 minutter. Hold godt øje med den – der er forskel på ovne. Prik i den og se om den er færdig – der skal ikke være kagedej på når den prikkes, men gerne lidt banan.
  • Lad kagen køle helt af.
  • Fordel derefter dumlecremen på kagen. Pynt med dumle, hindbær og påskeæg.

Noter

Dagen inden servering laves dumle-fløde (som først piskes næste dag). Du kan også bage banankagen aftenen inden servering og opbevare den i køleskabet. 
På selve dagen piskes dumle-fløden til dumlecreme og kagen pyntes.

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.