Vegetarisk tyrkisk pide

af Stinna
vegetarisk tyrkisk pide

Vegetarisk tyrkisk pide er en form for tyrkisk pizza, hvor dejen foldes op omkring fyldet inden det bages i ovnen. Faktisk kan det måske bedst beskrives som et fladbrød, der formes som en båd med fyld i. Jeg har valgt at lave en vegetarisk variant med fetaost, squash, tomat, skønne krydderier og persille. Men ligesom med pizza, kan du bruge lige hvad du ønsker.

Tyrkisk pide

I en klassisk tyrkisk pide bruges der, såvidt jeg kunne læse, mest oksekød eller lam som fyld. I min vegetariske udgave har jeg naturligvis undladt oksekød og i stedet lavet krydret fyld med en masse smag. Min kæreste var helt vild med smagen og jeg er helt sikker på, at denne opskrift bliver en klassiker herhjemme.

Selve dejen er virkelig nem at lave og ingredienserne er virkelig simple. Dejen består nemlig blot af vand, gær, hvedemel, lidt olie, sukker og salt. Opskriften herunder rækker til de 3 på billedet.

Vegetarisk pide

Vegetarisk tyrkisk pide. Pide er en slags pizza, hvor fyldet kommes på i midten og dejen foldes op omkring. Fyldet er skønt krydret og fyldt med smag.
Forb. tid30 min
Tilb. tid20 min
Hævetid1 t
Ret: Aftensmad
Køkken: Tyrkisk, Vegetarisk
Antal: 3 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Dej til tyrkisk pizza

  • 25 g gær
  • 2,5 dl koldt vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stor tsk. groft salt
  • 1 tsk. sukker
  • 400 g hvedemel (gerne med et højt proteinindhold, fx manitobamel eller tipo00)

Fyld

  • 1/2 stk. rødløg
  • 1 stk. squash (cirka 350g)
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 drys tørret chili
  • 1 tsk. mørk balsamico
  • salt og peber
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 100 g fetaost / salatost

Pensling

  • olivenolie
  • 1 stk. æg
  • nigellafrø

Sådan gør du

Dej

  • Opløs gær i vandet. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt sukker, olie og salt. Tilføj mel og ælt det, til dejen er smidig og blank – gerne 5-10 minutter. Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted, med et fugtigt viskestykke over.
  • Tænd ovnen på 250grader (alm. ovn) når der er cirka 30 minutter tilbage. Så kan den nå at blive ordentlig varm.

Fyld

  • Imens dejen hæver, laves fyldet.
  • Kom lidt olie på en pande.
  • Hak løg og hvidløg. Kom det på panden og lad det stege lidt.
  • Skær squash i meget små tern. Kom det på panden.
  • Tilsæt dåsen med hakkede tomater, paprika, chili, salt, peber og balsamico. Lad fyldet stege i cirka 10 minutter.
  • Når fyldet er kølet ned, så det kun er lunt, tilsættes finthakket persille og smuldret fetaost. Vend det sammen.

Samling

  • Kom en smule mel på køkkenbordet (endelig ikke for meget). Del dejen i 3 lige store stykker.
  • Med en kagerulle rulles dejen ud til en aflang oval som på billedet. Placer dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom fyld på i midten. Pensel siderne med olivenolie og fold dem ind over fyldet (ikke helt ind over). Sørg for at lukke enderne godt sammen. Dette gøres med én pidé ad gangen, da de ellers kan klistre lidt fast til bagepapiret, hvis du lader dejen ligge for længe.
  • Pensl overfladen med sammenpisket æg og drys med nigellafrø.
  • Bages i midten af ovnen i cirka 12 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne. Jeg kunne have 2 stk. på første plade og 1 på næste.
  • Spises mens de stadig er lune. Velbekomme.

Tyrkisk vegetarmad

Hvis du skal serveres disse tyrkisk pide som en middag, så vil jeg anbefale at servere dem sammen med tyrkiske bulgursalat, tabouleh og måske en portion af min yndlingsdip – nemlig haydari. Ellers kan du finde inspiration til en tyrkisk vegetarmiddag lige her.

vegetarisk tyrkisk pide

Hvis du vil prøve en anden slags tyrkisk pizza, så kan jeg anbefale tyrkisk lahmacun.

vegetarisk tyrkisk pide
vegetarisk tyrkisk pide

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy