Vegetarisk tyrkisk pide

af Stinna
vegetarisk tyrkisk pide

Vegetarisk tyrkisk pide er en form for tyrkisk pizza, hvor dejen foldes op omkring fyldet inden det bages i ovnen. Faktisk kan det måske bedst beskrives som et fladbrød, der formes som en båd med fyld i. Jeg har valgt at lave en vegetarisk variant med fetaost, squash, tomat, skønne krydderier og persille. Men ligesom med pizza, kan du bruge lige hvad du ønsker.

Tyrkisk pide

I en klassisk tyrkisk pide bruges der, såvidt jeg kunne læse, mest oksekød eller lam som fyld. I min vegetariske udgave har jeg naturligvis undladt oksekød og i stedet lavet krydret fyld med en masse smag. Min kæreste var helt vild med smagen og jeg er helt sikker på, at denne opskrift bliver en klassiker herhjemme.

Selve dejen er virkelig nem at lave og ingredienserne er virkelig simple. Dejen består nemlig blot af vand, gær, hvedemel, lidt olie, sukker og salt. Opskriften herunder rækker til de 3 på billedet.

Vegetarisk pide

Vegetarisk tyrkisk pide. Pide er en slags pizza, hvor fyldet kommes på i midten og dejen foldes op omkring. Fyldet er skønt krydret og fyldt med smag.
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid20 minutter
Hævetid1 time
Ret: Aftensmad
Køkken: Tyrkisk, Vegetarisk
Antal: 3 stk.
Forfatter: Stinna
5 fra 4 stemmer

Ingredienser

Dej til tyrkisk pizza

  • 25 g gær
  • 2,5 dl koldt vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stor tsk. groft salt
  • 1 tsk. sukker
  • 400 g hvedemel (gerne med et højt proteinindhold, fx manitobamel eller tipo00)

Fyld

  • 1/2 stk. rødløg
  • 1 stk. squash (cirka 350g)
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 drys tørret chili
  • 1 tsk. mørk balsamico
  • salt og peber
  • 1 stor håndfuld bredbladet persille
  • 100 g fetaost / salatost

Pensling

  • olivenolie
  • 1 stk. æg
  • nigellafrø

Sådan gør du

Dej

  • Opløs gær i vandet. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt sukker, olie og salt. Tilføj mel og ælt det, til dejen er smidig og blank – gerne 5-10 minutter. Lad dejen hæve i 1 time et lunt sted, med et fugtigt viskestykke over.
  • Tænd ovnen på 250grader (alm. ovn) når der er cirka 30 minutter tilbage. Så kan den nå at blive ordentlig varm.

Fyld

  • Imens dejen hæver, laves fyldet.
  • Kom lidt olie på en pande.
  • Hak løg og hvidløg. Kom det på panden og lad det stege lidt.
  • Skær squash i meget små tern. Kom det på panden.
  • Tilsæt dåsen med hakkede tomater, paprika, chili, salt, peber og balsamico. Lad fyldet stege i cirka 10 minutter.
  • Når fyldet er kølet ned, så det kun er lunt, tilsættes finthakket persille og smuldret fetaost. Vend det sammen.

Samling

  • Kom en smule mel på køkkenbordet (endelig ikke for meget). Del dejen i 3 lige store stykker.
  • Med en kagerulle rulles dejen ud til en aflang oval som på billedet. Placer dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom fyld på i midten. Pensel siderne med olivenolie og fold dem ind over fyldet (ikke helt ind over). Sørg for at lukke enderne godt sammen. Dette gøres med én pidé ad gangen, da de ellers kan klistre lidt fast til bagepapiret, hvis du lader dejen ligge for længe.
  • Pensl overfladen med sammenpisket æg og drys med nigellafrø.
  • Bages i midten af ovnen i cirka 12 minutter. Hold øje med dem, der er forskel på ovne. Jeg kunne have 2 stk. på første plade og 1 på næste.
  • Spises mens de stadig er lune. Velbekomme.

Tyrkisk vegetarmad

Hvis du skal serveres disse tyrkisk pide som en middag, så vil jeg anbefale at servere dem sammen med tyrkiske bulgursalat, tabouleh og måske en portion af min yndlingsdip – nemlig haydari. Ellers kan du finde inspiration til en tyrkisk vegetarmiddag lige her.

vegetarisk tyrkisk pide

Hvis du vil prøve en anden slags tyrkisk pizza, så kan jeg anbefale tyrkisk lahmacun.

vegetarisk tyrkisk pide
vegetarisk tyrkisk pide

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

11 Kommentarer

Inge 22. august 2021 - 14:08

Er de fryseegnede?

Reply
Stinna 23. august 2021 - 05:37

Det har jeg ikke forsøgt, men mon ikke de godt kan fryses.

Reply
Rikke 19. november 2021 - 20:54

5 stars
Så lækkert og velsmagende måltid.
Glæder mig til at prøve nogle af dine andre opskrifter.

Reply
Stinna 20. november 2021 - 09:52

Tusind tak skal du have, hvor er det dejligt at høre :-)

Reply
Camille Alberte 20. december 2021 - 15:51

Hej Stinna
Tror du det ville være lækkert med et par stegte svampe i, bare for at tilfredsgøre mine omami afhængig brødre?? Ahaha

Reply
Stinna 20. december 2021 - 19:50

Hej, det tror jeg kunne være ret lækkert faktisk. Måske bare ikke for mange :-)

Reply
Tina 21. april 2023 - 15:51

5 stars
Total lækkert smagfuldt fyld der også snildt går på en ‘almindelig’ pizza.

Reply
Stinna 24. april 2023 - 11:13

Hvor dejligt – tak! :-)

Reply
Stefan Lützen 25. marts 2024 - 19:39

5 stars
Skøn opskrift!!!

Reply
Stinna 29. marts 2024 - 12:31

Mange tak :-)

Reply
Stefan Lützen 25. marts 2024 - 19:39

5 stars
Virkelig smagfuldt!

Reply
5 from 4 votes

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.