Vegetarisk lahmacun

af Stinna
Vegetarisk lahmacun

Vegetarisk lahmacun er en slags tyrkisk pizza. Pizzaen er med en helt sprød bund og er toppet med krydret fyld af tomater, grøn peberfrugt, tomatpure, spidskommen og persille.

Vegetarisk lahmacun

Egentligt er lahmacun lavet med hakket oksekød. Det fik min kæreste på sine pizzaer, men jeg skiftede oksekød ud med kikærter og fetaost. Det smagte virkelig skønt og fungerede helt fint som en vegetarisk variant. De tyrkiske pizzaer serveres som en del af et aftensmåltid og der er til cirka 3-4 personer, alt efter hvad der serveres til. Opskriften giver 6-7 små pizzaer.

Vegetarisk lahmacun

Lahmacun serveres som en del af en tyrkisk middag. Server derfor gerne pizzaerne sammen med dip og en salat.
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid1 time
Hævetid30 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Tyrkisk, Vegetarisk
Antal: 6 stk.
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

Pizzadej

  • 2 dl lunkent vand
  • 1/4 pakke gær
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. fint salt
  • 350 g hvedemel

Topping

  • 2 stk. store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 stk. stor grøn peberfrugt
  • 2 spsk. tomatpure
  • salt og peber
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. tørret chili
  • 1 tsk. paprika
  • 200 g kogte kikærter (skyllet grundigt)
  • 100 g fetaost eller salatost
  • 2 stk. store tomater

Sådan gør du

Dej

  • Tænd ovnen på 250g alm. ovn (over-og undervarme). Brug allerhelst en pizzasten eller et bagestål, hvis du har et. Ellers kan du sætte 2 bageplader oven på hinanden. Lad ovnen blive varm, mens pizzaerne laves.
  • Start med at lave dejen. Opløs gær i lunkent vand. Jeg bruger min røremaskine.
  • Tilsæt olivenolie, salt og hvedemel.
  • Lad dejen blive æltet i 10 minutter, til den er smidig. Den må ikke være for tør, men skal heller ikke klistre.
  • Kom lidt mel på et bord og hæld dejen derud. Form 6-7 små kugler af dejen. Sæt dem i et fad og lad dem hæve i 30 minutter under et fugtigt klæde.

Topping

  • Imens dejen hæver laves fyldet.
  • Skær løg i mindre stykker. Det hele skal i en foodprocessor, så du behøver ikke at hakke det fint.
  • Kom alle ingredienserne (pånær kikærter og fetaost) i en foodprocessor. Hvis din foodprocessor ikke er så stor, så kom lidt i ad gangen. Hak det hele sammen, så det får konsistens som på billedet. Det må ikke være for groft. Smag til med salt.
  • Kom fyldet i en skål. Kom fetaost og kikærter i foodprocessoren. Hak det godt sammen. Bland det i skålen med resten af fyldet.

Pizza

  • Kom mel på køkkenbordet.
  • Rul dejen tyndt ud – så tyndt du kan, uden at der går hul i den. Placer den udrullede dej på et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Fordel et lag fyld på dejen.
  • Træk nu pizzaen over på den varme bageplade.
  • Bages i cirka 10 minutter. Hold øje med den, den skal være gylden.

Tilbehør til lahmacun

Server tyrkisk pizza sammen med tabouleh, kisir og hummus.

Eller få inspiration til tyrkisk vegetarmiddag lige her.

Vegetarisk lahmacun
Vegetarisk lahmacun vegetarisk tyrkisk pizza

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

Amalie Mortensen 27. februar 2021 - 11:04

Ser bare så lækkert ud! Hvor mange tomater skal der i fyldet? Kan ikke lige finde det i opskriften

Reply
Stinna 27. februar 2021 - 11:10

Mange tak. Åh det er smuttet. Er ikke lige hjemme – men cirka 4 stk :-)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.