1,3K
Karamelsnitter er en lækker karamelkage med sprød bund, lækkert karamelfyld og skøn chokoladetopping. Selvom kagen består af 3 lag, er den ganske nem at lave.
Opskrift på karamelsnitter
Elsker du også karamel og chokolade? Så er denne karamelkage med garanti også noget for dig. Kagen er inspireret af kagen ‘chocolate caramel slice’, som er en kage med kondenseret mælk. Herunder får I min version af den lækre chokolade-og karamelkage, som med garanti vil vække begejstring hos dine gæster.
Bunden består af en skøn kokos-bund, et lag karamel og en simpel chokoladetopping.
Karamelsnitter (eller karamelkage)
Opskriften rækker til 10-12 mindre stykker.
Antal: 10 stykker
Ingredienser
Bunden
- 130 g smør, smeltet
- 150 g hvedemel
- 25 g brun farin
- 125 g sukker
- 60 g kokosmel
Karamel
- 1 dåse kondenseret mælk
- 40 g lys sirup (svarer til 3 spsk.)
- 1 drys salt
- 40 g smør
Chokoladelag
- 200 g mørk chokolade
- 1 spsk. smør
Sådan gør du
Bunden
- Start med at tænde ovnen på 175 grader (over-og undervarme).
- Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Fordel massen i en form beklædt med bagepapir – cirka 15 x 25 cm eller 20 x 20 cm. Tryk det godt sammen med hænderne.
- Bages til let lysebrun – cirka 14 min.
Karamel
- Kom ingredienserne i en gryde. Lad det koge op under omrøring. Skru derefter en smule ned (til middelvarme), så massen blot simrer i cirka 10 minutter. Husk at røre i det hele tiden. Det skal blive en lidt tykkere og en smule lysebrunt.
Bagning
- Fordel karamellen på den forbagte bund. Bages midt i ovnen i cirka 10-12 minutter. Hold godt øje med den! Karamellen skal blive lysebrun, men må endelig ikke blive for mørk.
- Lad derefter kagen køle helt af – dette gøres nemmest ved at sætte den i køleskabet.
Chokolade
- Smelt chokolade og smør sammen i en gryde.
- Fordel chokoladen på den helt afkølede kage. Sæt kagen i køleskabet, til chokoladen er stivnet.
- Skær kagen ud med en skarp kniv.
- Kagen opbevares på køl. Herhjemme spises den helst kold, hvor kagen er en smule hård. Ellers kan du tage kagen ud af køleskabet 20 minutter før servering.
Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.