Kartoffelsalat med pesto, salatost og ristede mandler

af Stinna

Kartoffelsalat med pesto, salatost og ristede mandler. Endnu en skøn sommersalat, som jeg lavede da min kæreste og jeg i weekenden var i sommerhus. Den består af nye danske kartofler, skøn grøn pesto, cherrytomater, salattern og ristede mandler. Vi var begge ret vilde med den og derfor vil jeg gerne dele opskriften med jer i dag.

Kartoffelsalat med pesto

Kartoffelsalaten er vendt i grøn pesto. Normalt laver jeg altid kartoffelsalat med en creme fraiche dressing, men denne gang vendte jeg kartoflerne i pesto – og det smagte SÅ skønt. Du kan lave din egen hjemmelavede pesto, eller købe en god færdiglavet.

Kartoffelsalat med pesto, salatost og ristede mandler
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
15 min
 
Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Keyword: Sommer
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
  • 600 g kartofler (rå vægt)
  • 1 stk. løg
  • 200 g cherrytomater
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 3 spsk. grøn pesto (gerne en af de varianter der er på køl i supermarkedet)
  • 1 håndfuld ristede mandler
  • salatost eller fetaost
Sådan gør du
  1. Start med at koge kartoflerne i letsaltet vand. Lad dem efterfølgende køle af.

  2. Når kartoflerne er afkølet kommes de i en skål.

  3. Skær løg i skiver (eller hak det). Skær cherrytomater i halve. Tilsæt det til skålen.

  4. Hak bredbladet persille groft og tilsæt det til skålen.

  5. Tilsæt pesto og vend det hele godt rundt.

  6. Top salaten med ristede mandler (ristes på en tør pande) og salatost.

  7. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.