Broccolisalat med granatæblekerner, creme fraiche og persille.
Sprød, cremet og smagfuld broccolisalat vendt i en cremet dressing og toppet med granatæblekerner og avocado. Herhjemme er vi ret vilde med broccoli, særligt i salat hvor de giver noget sprødhed. Men jeg ved godt at alle ikke er ligeså glade for broccoli, men jeg synes alligevel i skal give denne salat en chance – når salaten er vendt rundt i en cremet dressing med creme fraiche, paprika, citron, salt og peber, så smager det virkelig godt.
Tilbehør til broccolisalat
Salaten spiste jeg til frokost (og faktisk også aftensmad), hvor jeg spiste disse veggiedeller med edamamebønner til og disse lækre knasende pitachips. Men jeg tænker også, at en omgang falafler kunne passe godt til.
Hvis du også er vild med broccolisalat, så er disse salater måske også noget for dig:
Broccolisalat med æble og græsk yoghurt
Broccolisalat med bær, edamamebønner og feta
Opskrift på sund vegetarisk broccolisalat
Salaten er en nem, sund og lækker udgave af broccolisalat. Jeg har valgt at der ikke skal være noget i denne salat, som er bagt eller stegt. På den måde er denne salat virkelig hurtig at lave, samtidigt med at den smager skønt. Hvis den serveres som tilbehør, så tænker jeg at der er til 4 personer.
Broccolisalat med granatæblekerner, avocado, creme fraiche og persille
Ingredienser
Salat
- 1 broccoli
- 1/2 agurk
- 1 forårsløg
- 1 håndfuld bredbladet persille
Dressing
- 1 dl creme fraiche (jeg bruger 18%)
- 1/2 citron, saft heraf
- 1 tsk. paprika (sød paprika)
Topping
- 1/2 granatæble
- 1 avocado
Sådan gør du
- Start med at vaske broccoli og skær det i mindre buketter. Salaten er lækrest, hvis stykkerne er i mundrette bidder.
- Skær agurk i tern. Skær forårsløg i tynde skiver. Hak persille. Kom broccoli, agurk, forårsløg og persille i en skål.
- I en lille skål blandes dressingen. Hæld den over salaten og bland det godt sammen.
- Top salaten med granatæblekerner og avocado.
- Velbekomme.