12,4K
Broccolisalat med edamamebønner, bær, avocado og feta. Denne salat lavede jeg mens det stadig var sommervejr og derfor er den også lidt mere sommerlig, end vejret lige nu indbyder til. Salaten består af broccoli, perlespelt, edamamebønner, friske bær, dressing og er toppet med feta og avocado. Hvis du ikke kan skaffe friske bær lige nu, så kan bær sagtens udskiftes med fx æbler, for at gøre salaten lidt mere efterårsagtig.
Tip: En lidt mere efterårsagtig salat med græskar og grønkål findes lige her.
Opskriften på salaten kommer herunder. Salaten rækker til de tre skåle på billedet, så jeg vil gætte på at der er til tre personer til frokost eller flere, hvis salaten spises som tilbehør til aftensmaden.
Broccolisalat med edamamebønner, avocado og feta
Ingredienser
salat:
- 2 dl perlespelt
- 200 g edamamebønner uden bælg og fra frost
- 1/2 stk. løg
- 1 broccoli
- 1 dl ribs eller andre bær
dressing:
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. æblecidereddike
- salt
- peber
topping:
- 1 stk. avocado
- fetaost / salatost
- 100 g friske hindbær
Sådan gør du
- Kog perlespelt i letsaltet vand til det er mørt.
- Kom edamamebønner i en skål og hæld kogende vand over dem. Lad dem stå i to minutter og hæld så vandet fra. Kom dem i en skål.
- Hak løg fint og skær broccoli i mindre stykker. Tilsæt det til skålen.
- I en anden lille skål blandes dressingen sammen.
- Når perlespelt er færdigkogt hældes vandet fra og de skylles med koldt vand, til de ikke længere er varme. Tilsæt dem til salaten.
- Hæld dressingen over, vend det hele rundt og vend ribs med i.
- Top salaten med avocado, fetaost og friske hindbær.
- Velbekomme.