Grønkålssalat med stegt karameliseret græskar, æble og feta

af Stinna
Grønkålssalat med stegt karameliseret græskar, æble og feta

Grønkålssalat med stegt karameliseret græskar, æble og feta. Sidst jeg besøgte søde Julie og hendes familie lavede vi denne lækre efterårssalat til frokost. Salaten blev lavet af hvad Julie lige havde i køleskabet og heldigvis havde hun både græskar, grønkål, feta og så de lækreste æbler i sin have. Derfor blev det tryllet om til denne skønne salat.

Grønkålssalat med stegt karameliseret græskar

Salaten indeholder græskar som blev stegt på panden sammen med krydderier, lidt kokossukker, tomatpure og olie. Det blev til karamelliseret græskar, som blev stegt sammen med kikærter og bagefter vendt sammen med grønkål, æbler, bredbladet persille, dressing og toppet med pinjekerner og feta. Virkelig lækker og efterårsagtig salat.

Grønkålssalat med stegt karameliseret græskar, æble og feta

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Salat
Køkken: Vegetarisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Stinna
Ingen stjerner endnu

Ingredienser

det der skal steges:

  • olie til stegning
  • 1/4 græskar hokkaido
  • 1 spsk. balsamico
  • 1 spsk. kokossukker eller rørsukker/honning
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1/2 tsk. paprika
  • evt. lidt chili
  • salt
  • peber
  • 1/2 dåse kikærter

resten af salaten:

  • 1 æble
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 5 stængler grønkål

dressing:

  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olie

topping:

  • ristede pinjekerner
  • fetaost / salatost
  • 1 æble

Sådan gør du

  • Vask græskar og skær det i tern (det er ikke nødvendigt at skrælle det, hvis du køber en økologisk variant). Skær æblet ud i mindre tern.
  • Kom olie på en pande. Tilsæt balsamico, kokossukker, tomatpuré, paprika, chili, salt og peber og lad det stege lidt.
  • Hæld vandet fra kikærter, skyl dem godt og tilsæt dem til panden.
  • Tilsæt græskar til panden.
  • Lad det hele stege, til græskar er blevet lidt mørt og kikærterne er blevet lidt sprøde.
  • Tilsæt så det ene æble og lad det stege lidt med på panden.
  • Imens det steger vaskes grønkål og skæres i mindre stykker.
  • Bland dressingen. Tilsæt dressingen og masser det ind i grønkålen, så det er godt fordelt.
  • Bland den lune græskarblanding med grønkål og æble i tern.
  • Top salaten med ristede pinjekerner, fetaost og æblestykker.
  • Velbekomme.
Grønkålssalat med stegt karameliseret græskar

Hvis du også er vild med grønkålssalat, så er disse måske også noget for dig:

Grønkålssalat med stegt karameliseret græskar

Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.

4 Kommentarer

VenterPaaVinBlog 13. september 2018 - 13:15

Nøj, det lyder godt!
Græskar er så lækkert i lun stand – glæder mig til sæsonen rigtig går i gang :D

– A

Reply
Stinna 13. september 2018 - 17:29

Tak skal du have :-) Lunt græskar er nemlig SÅ lækkert!

Reply
ida 4. januar 2019 - 17:36

hvor mange er salaten til

Reply
Stinna 4. januar 2019 - 21:55

Hej, jeg tror der er som tilbehør til 4 personer :)

Reply

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.