Grønkålssalat med stegt karameliseret græskar, æble og feta

af Stinna

Grønkålssalat med stegt græskar, æble og feta. Sidst jeg besøgte søde Julie og hendes familie lavede vi denne lækre efterårssalat til frokost. Salaten blev lavet af hvad Julie lige havde i køleskabet og heldigvis havde hun både græskar, grønkål, feta og så de lækreste æbler i sin have. Derfor blev det tryllet om til denne skønne salat.

Salaten indeholder græskar som blev stegt på panden sammen med krydderier, lidt kokossukker, tomatpure og olie. Det blev til karamelliseret græskar, som blev stegt sammen med kikærter og bagefter vendt sammen med grønkål, æbler, bredbladet persille, dressing og toppet med pinjekerner og feta. Virkelig lækker og efterårsagtig salat.

Grønkålssalat med stegt karameliseret græskar, æble og feta

det der skal steges:

  • olie til stegning
  • 1/4 græskar (hokkaido)
  • 1 spsk. balsamico
  • 1 spsk. kokossukker (eller rørsukker/honning)
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1/2 tsk. paprika
  • evt. lidt chili
  • salt
  • peber
  • 1/2 dåse kikærter

resten af salaten:

  • 1 æble
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 5 stængler grønkål

dressing:

  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olie

topping:

  • ristede pinjekerner
  • fetaost / salatost
  • 1 æble

Fremgangsmåde:

  1. Vask græskar og skær det i tern (det er ikke nødvendigt at skrælle det, hvis du køber en økologisk variant). Skær æblet ud i mindre tern.
  2. Kom olie på en pande. Tilsæt balsamico, kokossukker, tomatpuré, paprika, chili, salt og peber og lad det stege lidt.
  3. Hæld vandet fra kikærter, skyl dem godt og tilsæt dem til panden.
  4. Tilsæt græskar til panden.
  5. Lad det hele stege, til græskar er blevet lidt mørt og kikærterne er blevet lidt sprøde.
  6. Tilsæt så det ene æble og lad det stege lidt med på panden.
  7. Imens det steger vaskes grønkål og skæres i mindre stykker.
  8.  Bland dressingen. Tilsæt dressingen og masser det ind i grønkålen, så det er godt fordelt.
  9. Bland den lune græskarblanding med grønkål og æble i tern.
  10. Top salaten med ristede pinjekerner, fetaost og æblestykker.
  11. Velbekomme.

Print Friendly, PDF & Email
5 Kommentarer

5 Kommentarer

VenterPaaVinBlog 13. september 2018 - 13:15

Nøj, det lyder godt!
Græskar er så lækkert i lun stand – glæder mig til sæsonen rigtig går i gang :D

– A

Reply
Stinna 13. september 2018 - 17:29

Tak skal du have :-) Lunt græskar er nemlig SÅ lækkert!

Reply
Vegetarisk madplan uge 38 - Stinna 16. september 2018 - 11:43

[…] med grønkål, karamelliseret græskar, æble, pinjekerner og kikærter. Opskriften findes lige her. Lav gerne en stor portion, så der også er til tirsdag – server evt. disse lækre […]

Reply
ida 4. januar 2019 - 17:36

hvor mange er salaten til

Reply
Stinna 4. januar 2019 - 21:55

Hej, jeg tror der er som tilbehør til 4 personer :)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.