Sund snickerskage…

af Stinna

sund snickerskage Som tidligere nævnt, så er min kæreste en ægte chokolade-elsker, så selvfølgelig var han med på idéen ( det er ham der har lavet min chokoladekage). Jeg har forsøgt at bruge naturlige og let-tilgængelige ingredienser. Kagen er meget lækker og smager meget syndigt. Jeg fik ihvertfald, som altid, spist for meget. Det er ikke sidste gang denne bliver bagt. Den er nem at lave, har en god konsistens og smager skønt.

Jeg har altid ret svært ved at angive ‘antal personer’ til mine kager. Men denne er lavet i et lille aflangt fad og der kommer ca. 5 stykker ud af den.

OPSKRIFT PÅ SNICKERSKAGE ( 4-5 peroner):

Bunden

150g dadler – jeg bruger tørrede

100g mandler

1 vanillestang

2 æg

1 spsk kokosfibre (jeg anvender dem fra urtekram. Prøv evt. med havregryn eller lidt grovmel, hvis du ikke har kokosfibre)

15 g kakaosmør / kokosolie / smør

Topping

2 store spsk (med top) peanutbutter

25g kokosolie / smør

1 tsk honning / agavesirup

lidt salt

50g chokolade – smeltet

hakkede usaltede peanuts

Fremgangsmåde:

  1. Blend mandlerne til mel og blend bagefter dadlerne i en minihakker.
  2. Bland de hakkede dadler, mandler, vanille, æg, kakaosmør og kokosfibre sammen.
  3. Kom i en form med bagepapir. Bag ved 160grader i 30 minutter.

Imens laves fyldet

  1. Kom peanutbutter, honning, kokosolie og salt i en gryde. Varm det op ved middelvarme, så det bliver lidt flydende.
  2. Når kagen er færdig, så kom peanutbutter-toppingen og de hakkede peanuts over kagen. Sæt på køl.
  3. Når kagen er kølet af og toppingen stivnet en smule, overhældes den med smeltet chokolade.

Velbekomme!  
sund snickerskage sund snickerskage

28 Kommentarer

Amelia 6. april 2014 - 15:15

Jeg er faktisk ikke så meget til snickers, men denne kage lyder lidt for god til ikke at prøve af :)

Reply
Stinna 6. april 2014 - 17:09

Jeg har heller aldrig været vild med snickers-baren, men kan nu ret godt lide snickers kage;-) Synes da du skal afprøve den!

Reply
Jonna Boe // byjohna.dk 6. april 2014 - 15:15

Mums! Dejligt med en kage med naturlige og gode ingredienser, som ser så “smovset” ud! Den vil jeg bestemt prøve! :-)

Reply
Stinna 6. april 2014 - 17:09

Jeg synes da helt sikkert at du skal prøve den! Og dejligt med endnu en der er til naturlige ingredienser :-)

Reply
Anna 6. april 2014 - 16:16

Ej, hvor er jeg glad for at du postede opskriften. Mine tænder har jo løbet i vand siden du smed et billede på insta! Jeg er selv kæmpe chokolade og peanutbutter elsker og kan seriøst ikke forestille mig en mere lækker kage .- og så endda med ingredienser der er nærende, jeg er fan! :D

Den skal helt sikkert prøves, og jeg kommer sten stikkert også til at spise alt for meget af den ;)

Anna

Reply
Stinna 6. april 2014 - 19:49

Det var da så lidt :-) Skriv gerne hvis du får den afprøvet!

Reply
Signe 6. april 2014 - 19:23

Hvor ser de bare gode ud! Jeg er ikke selv så vild med snickers, men har en veninde der virkelig elsker dem, så tror jeg vil prøve at lave dem næste gang hun kommer på besøg – kan være jeg bliver omvendt ;)

Reply
Stinna 6. april 2014 - 19:47

Det synes jeg da du skal! :-)

Reply
Anita 7. april 2014 - 15:42

Årh de ser lækre ud!! Har planer om at lave dem imorgen eftermiddag :) Ved du noget om hvordan energi/kcal indholdet i den
er? ;)

Reply
Stinna 7. april 2014 - 22:19

Tak skal du have :-) Jeg laver aldrig energi-beregninger på mine opskrifter.

Reply
Rikke 15. april 2014 - 14:52

Den smager mega godt.
Jeg havde ikke kokosfibre med brugte halvt fiberhusk til bagning og halvt rismel – det fungerer rigtig godt, og så er jeg lidt doven, så da blandingen til topping var lun, hakkede jeg chokoladen og smeltede den direkte heri – det giver et fint nougat look på toppen, og så sparede jeg en arbejdsgang :0)

Reply
Stinna 15. april 2014 - 21:02

Dejligt at du kan lide opskriften :-) God idé med nougat-lag, det vil jeg huske!

Reply
Lenette 26. oktober 2014 - 12:19

Super lækker og crispy kage! Min bund blev lidt klisteret men måske jeg har bagt den forkert?.
Er det varmluft 160 grader eller alm ovn?

Reply
Stinna 26. oktober 2014 - 12:53

Hej Lenette! Som jeg husker den, så må den gerne være lidt klistret:-) Jeg bager ved alm ovn, med mindre andet er oplyst. Jeg håber kagen smagte dig alligevel. God søndag!

Reply
Helle 6. januar 2015 - 17:36

Hej.
Den ser lækker ud kagen ! :) hvor mange usaltede peanuts skal man bruge?

Reply
Stinna 7. januar 2015 - 16:45

Mange tak :-) En stor håndfuld :-)

Reply
Helle 6. januar 2015 - 18:26

Hej :) hvor mange usaltede peanuts skal man bruge?

Reply
Anso 19. januar 2015 - 19:14

Hej Stinna!
Jeg er gået sådan lidt Januar amok og elsker at læse dine opskrifter. Elsker kage og chokolade og kan se at du i mange opsktifter bruger kokosolie og peanutbutter, hvilke “mærke” vil du her anbefale? :-) God aften!

Reply
Stinna 19. januar 2015 - 23:46

Hej!
Mange tak for din søde kommentar – skønt at du kan bruge mine opskrifter. Jeg bruger oftest Urtekrams kokosolie. Men egentligt skal du bare have fat i en jomfru kokosolie. Af peanutbutter bruger jeg en øko variant, uden tilsat sukker. De har den i REMA1000 til ca. 20 kr :-) Håber du får bagt nogle lækre kager!

Reply
ANSO 20. januar 2015 - 11:41

Jeg skal vist lige en tur i REMA1000! Tak for dit svar, så er det bare i gang :-)

Reply
Stinna 20. januar 2015 - 16:08

Det lyder da som en god idé! Jeg spiser peanutbutter med en ske, så hvis du også er vild med det, så køb to glas ;-)

Reply
Anso 19. januar 2015 - 19:19

Den her kage må jeg bage en dag! Hvilket mærke vil du anbefale at købe kokosolie og peanutbutter i? God aften :-)

Reply
Stinna 19. januar 2015 - 23:47

Hej igen.
Jeg tror det her er en dobbelt kommentar, jeg har svaret dig i den anden :-)

Reply
ANSO 20. januar 2015 - 11:40

Jamen, der gik et eller andet helt galt da jeg skrev den første ;-)

Reply
Camilla 19. oktober 2015 - 13:00

Hej! Jeg vil rigtig gerne prøve kagen, men har ingen blender – kan jeg hakke det meget småt eller skal jeg opgive på forhånd? :( Synes den ser så dejlig ud!

Reply
Stinna 22. oktober 2015 - 06:44

Hej,
denne kage tror jeg er svær uden en hakker eller blender. Du har ikke en stavblender?

Reply
Malene 7. februar 2016 - 10:46

Hej
Denne opskrift ser virkelig lækker ud. Har du prøvet at fryse kagen? Jeg er ikke så god til at nøjes med et stykke, så bruger tit at få resten gemt af vejen hurtigst muligt, og så er det jo også rart med noget til en anden god gang:-)

Reply
Stinna 7. februar 2016 - 11:05

Hej, nej desværre ikke. Men mon ikke den godt kan klare en tur i fryseren :-)

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.