Fyld fryseren med sommerbær og frugter

af Stinna

plukselv-6

Dagens indlæg her på bloggen er ikke en opskrift, men derimod blot et lille tip. Hvis I som jeg elsker at have en masse lækre bær i fryseren, så er det nu I skal i skoven – for det er lige nu, at de fleste bær begynder at blive modne.

Sidste år på denne tid tog min kæreste og jeg på bær-rov og fyldte fryseren med brombær, aronia-bær, havtorn og æbler. I år har vi allerede plukket en masse søde kirsebær og frosset dem ned, men måske det er for sent til kirsebær nu.

Lige nu er der ihvertfald modne brombær omkring i Aarhus. Jeg kan ikke anbefale bestemte steder, for jeg ender ikke altid samme steder selv. Men omkring skoven ved Moesgaard har jeg været heldig at finde lidt forskelligt, blandt andet kirsebær. Havtorn plukker vi ved familiens sommerhus, men der burde også være til at finde nogen tættere på Aarhus. Æblerne er også så småt begyndt at blive modne. De kan også sagtens skæres i både og fryses – så er der til smoothies!

Jeg ved ikke med jer, men jeg synes ikke at almindelige frosne bær smager af specielt meget. Men når man har modne, søde bær i fryseren, så bliver ens smoothie altså lige det mere lækker. Derudover er min kæreste begyndt at samle svampe. Dette gør jeg dog ikke, da jeg slet ikke har forstand på svampe. Men hvis I kender en svampeplukker eller tilmelder dig et svampe-kursus, så er det altså også nu I skal ud og finde svampe i skovbunden.

Hvis I allerede har været i skoven og plukket lidt forskelligt, så kan jeg anbefale jer at prøve disse opskrifter:

Æbletærte med havregrynsbund og kanel og Brombær-ingefær smoothie.
plukselv-2 plukselv-3 plukselv-4-2svampe

2 Kommentarer

Amanda 22. august 2016 - 18:48

Jeg ELSKER at samle! og bliver simpelthen nødt til at spørge; hvor har I fundet aroniabær henne vildt?
Er vild med din blog ;)
Bedste hilsner Amanda

Reply
Stinna 23. august 2016 - 09:13

Hej, jeg husker det ikke helt fra sidste år. Så i år vil jeg selv ud omkring Moesgaard skov og se om jeg er heldig :-)
Skønt at du læser med!

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.