Tortillapandekager med kartofler i er geniale, hvis du har en rest kogte kartofler i overskud. Fladbrødene med kartofler er lavet af kogte kartofler, hvedemel, salt og en lille smule olie.
Fladbrød med kartofler
Disse pandekager, eller fladbrød, er geniale hvis du har en rest kartofler. Selvom opskriften angiver 250g kartofler før kogning, så har jeg også afprøvet med 250g allerede kogte kartofler. Dette passer stadig fint. Dejen virker meget tør, lige når ingredienserne blandes sammen. Men pludselig samler den sig. Hvis den er for klistret, kan du tilsætte en smule mere mel. Fyld pandekagerne med lige hvad du ønsker – fx vegetarfrikadeller og haydari.
Tortillapandekager med kartoffel
Ingredienser
- 250 g kartofler (uden skræl)
- 1 tsk. groft salt
- 3 dl hvedemel
- 1 spsk. olie
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og kog dem til de er møre.
- Kom salt, hvedemel og olie i en skål. Tilsæt de kogte kartofler (det fungerer både hvis du tilsætter dem varme og kolde).
- Mos dejen sammen med et piskeris. Dejen virker meget tør, men lige pludselig samler den sig. Brug hænderne til sidst, til at ælte dejen sammen.
- Kom godt med mel på køkkenbordet. Rul dejen til en pølse.
- Del dejen i 8 stykker.
- Tril hver kugle rundt. Rul dejen ud med en kagerulle – sørg for at der er mel på både bordet og kagerullen.
- Kom en smule olie på en pande (der skal kun olie på til 1. pandekage). Brug gerne en slip-let pande.
- Steg pandekagerne til ved middelhøj varme, til de er gyldne på begge sider.
- Kom pandekagerne på en tallerken og kom et fugtigt viskestykke eller en tallerken over, mens de er varme. Det er vigtigt, da de holder sig fugtigeog bløde.
Tortillapandekager
Hvis du leder efter helt klassiske tortillas, så prøv min opskrift på hjemmelavede tortillapandekager. Ellers kan jeg også anbefale min opskrift på nemme græske fladbrød.
Følger du med på Instagram? Her deler jeg endnu flere madbilleder.