Sunde cookies uden æg. Da jeg forleden sad og så på, hvilke opskrifter I læser mest herinde, fandt jeg ud af at I er ret vilde med sunde cookies. Min gamle opskrift på sunde havregryns cookies var nemlig på jeres top 10 og jeg har derfor lavet en ny udgave af de sunde cookies – men denne gang i en vegansk udgave, altså uden æg.
Sunde cookies
De små sunde cookies er lavet af havregryn, kokosmel, chokokade og kanel. De er sødet med banan og ahornsirup og så er der kokosolie i. De er så nemme at lave og tager virkelig ingen tid lige at røre sammen – og så skal de faktisk bare i ovnen. De smager fantastisk med en kop kaffe til og jeg er spændt på at se, hvor længe jeg kan holde fingrene fra dem.
Sunde cookies med havregryn og chokolade
Ingredienser
- 2 stk. modne bananer
- 2 spsk. ahornsirup / agavesirup
- 2 spsk. kokosolie
- 2 dl finvalsede havregryn
- 1,5 dl kokosmel det almindelige
- 1 tsk. kanel
- et drys salt
- 60 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Blend banan, kokosolie, sirup, salt og kanel sammen i en blender eller minihakker.
- Kom det i en skål.
- Tilsæt havregryn, kokosmel, grofthakket mørk chokolade og rør det hele godt sammen.
- Kom små kugler dej på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Sørg for at presse dejen ud, så der formes små småkager. De flyder ikke ud, som sukkerholdige småkager gør.
- Småkagerne bages ved 160 grader i ca. 20 minutter (ikke varmluft).
- (hold øje med dem, ovne er forskellige).
- Velbekomme.
Du er også meget velkommen til at følge med på min instagramprofil. Her deler jeg endnu flere madbilleder og billeder fra min hverdag. Du er også velkommen til at skrive en kommentar herunder, hvis du har spørgsmål eller feedback til opskriften. Hvis du laver min mad, vil jeg elske at se et billede af det på instagram.
18 Kommentarer
Jeg går ikke ud fra at man skal blende æg i og med der ikke er æg i opskriften :)
Hov en fejl – der skal ikke æg i :-) så bare undlad dem. Jeg er lige på Cuba, så kan ikke rette opskriften.
Hvor mange æg? Måske jeg bare er blind, men kan ikke læse mig frem til det nogen steder…kun at æggene skal blendes med kokosolie mm;-)
Hov en fejl – der skal ikke æg i :-) så bare undlad dem. Jeg er lige på Cuba, så kan ikke rette opskriften.
Hej
Hvor længe vil du vurdere, disse kan holde sig?
Mvh Signe
Hej,
jeg tænker omkring 5-7 dage i en lufttæt beholder, men jeg ved det desværre ikke :-)
Hej Stinna
Først og fremmest vil jeg lige rose dig og din blog. Jeg elsker at følge dig og afprøver jævnligt dine opskrifter.
Der er dog et men og det er at jeg er den gammeldagstype, der godt kan lide at printe mine yndlingsopskrifter ud.
Og her savner jeg virkelig en lidt mere printer venlig version, så der ikke kommer 9 sider ud, når jeg printer fx sunde cookies. Det ville være så fedt, hvis du tilføjede en printervenlig udgave.
Rigtig god weekend
Hej Charlotte,
mange tak :-)
Nederst er der faktisk en ‘print’ knap. Her kan du trykke print og så fravælge fx billeder, ved at klikke på de billeder, du ikke vil printe.
Jeg håber at det kan bruges.
Hejsa,
Jeg ville bare skrive ind for at rose denne opskrift :-) Det var superlækkert, nemt at lave (opskriften var klar i spyttet!) sundt og mættende.
Mange tak :-)
Tusind tak for din besked :-) dejligt at du kunne bruge den.
Hej Stinna,
Hvilken chokolade bruger du? Hvor mange % ?
Bare så det ikke blir for bittert tænker jeg☺️
Mvh Julie
Hej Julie, jeg bruger oftest en 70% eller 85%. Men jeg er også ret vild med meget mørk chokolade :)
Tak☺️
Hvis de er blevet lidt bløde,- er det mon så fordi de ikke har fået nok ??
Hej, de bliver ikke sådan helt knasende sprøde som almindelige cookies, da der ikke er en masse sukker i. Men giv dem evt. lidt længere, de skal gerne være lidt crunchy :-)
what is dl? The recipe says 1.5 dl coconut flour.
Thanks,
Robin
1 dl is 0.422 cups :-)
Mine blev også for bløde og ikke flade. Måske skulle jeg have trykket dem flade ?
Hej, øv at de ikke blive som ønsket. De bliver ikke ligeså sprøde som almindelige cookies, men stadig sprøde. De skal trykkes ud ja :-)