Citron brownie med syrlig citronglasur. Elsker du også citron? Så er denne kage sikkert noget for dig! Den er nemlig snasket, tung og lækker – og så er den både sød og syrlig på samme tid.
Opskrift på citron brownie
Denne brownie er lavet helt uden chokolade. Måske burde den i stedet hedde citronkage, men eftersom den minder om en tung brownie i konsistensen, har jeg kaldt den for en citronbrownie. Opskriften er inspireret herfra og er virkelig god. Jeg har toppet den med en ret syrlig citronglasur. Hvis du ønsker en knap så syrlig glasur, kan du udskifte halvdelen af væsken med almindelig vand.
Opskriften rækker til cirka 8 stykker. Det er en lille kage, men kagen er tung og intens, så et lille stykke er nok (for nogle). Så er du også til de tunge, snaskede konfektagtige kager? Så får du opskriften lige her:
Citron brownie
Ingredienser
- 250 g sukker
- 2 stk. æg
- 2 stk. citron (skallen heraf)
- 7 spsk. citronsaft
- 100 g smør
- 160 g hvedemel
- 70 g groftrevet marcipan
Citronglasur
- 100 g flormelis
- 4-5 spsk. citronsaft (erstat evt. halvdelen med vand)
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 175 grader over-og undervarme.
- Pisk sukker og smør sammen. Det skal bare have en jævn konsistens, det behøves ikke at piskes luftigt.
- Tilsæt ét æg ad gangen og pisk mellem hvert æg.
- Tilsæt derefter citronskal og citronsaft. Pisk det sammen.
- Tilsæt mel og marcipan. Rør dejen sammen med en ske eller dejskraber. Du behøver ikke at piske den længe.
- Kom dejen i en form beklædt med bagepapir (jeg bruger en der er cirka 15 x 23). Dejen skal være cirka 2 cm høj og der bliver cirka 8 stykker.
- Bag kagen midt i ovnen i cirka 35 minutter. Prik i kagen med en gaffel. Der må gerne være en smule fugtige krummer på, men der skal ikke sidde flydende dej fast. Der er stor forskel på ovne, så hold godt øje med den. Den må endelig ikke få for længe.
- Lad den køle af og top med syrlig citronglasur.
Følg også gerne med på min instagramprofil, hvor jeg hver dag deler opskrifter af min hverdagsmad. Skriv også gerne en kommentar herunder, hvis du får afprøvet min opskrift.
12 Kommentarer
Hej
Kan man evt bruge mandelmel, så kagen bliver glutenfri?
Venlig hilsen Tine
Hej, det har jeg desværre ikke forsøgt mig med :-)
Skal der 2 citroner +7 teskefulde citronsaft i kagen? Eller er det bare saft fra de to citroner, der skal anvendes?
Hej,
der skal skallen af 2 stk. citroner i og så 7 spsk. saft :-)
Alle på mit arbejde var pænt tilfreds med denne citron brownie. Dejlig sur og sød på samme tid. Vil bestemt lave den igen.
Sikke en skøn besked. Hvor dejligt at opskriften kunne bruges :-)
Hvis du om døber den til en blondie, er jeg med, jeg kan tilgive chokoladen, min ikke at du kalder noget lyst for brunt.
Du vil heller ikke kalde en lys sovs for brun sovs.
Hej :-) Navnet er ikke et jeg selv har fundet på – men hvis du googler kan du finde mange ‘lemon brownies’. Men jeg giver dig ret i, at lidt hvid chokolade havde været perfekt til opskriften.
Håber du kan bruge mine andre opskrifter.
Virkelig lækker opskrift Jeg brugte ren citron i glasuren og det var perfekt. “Kom til” at komme lidt ekstra marcipan af, det gjorde bestemt ikke noget☺️ Det er ikke sidste jeg gang jeg bager den. Dejligt med opskrift der er nem, men alligevel ekstra lækkert ift. klassiske nemme (bradepande)kager.
Hvor dejligt at opskriften kunne bruges :-)
Lækker opskrift, mine kolleger var glade for den. Den bliver også serveret til fødselsdag i morgen. Nam altså, virkelig god opskrift.
Det er jeg glad for at høre! Tusind tak :-)