Pizzastænger

af Stinna

Pizzastænger med ost og tomatsauce. Lækre snurrede pizzastænger er perfekte til madpakken eller til tapasbordet. De er nemme at lave og smager skønt.

Pizzastænger til madpakken

Da jeg studerede, elskede jeg at have lækre madpakker med. Det gjorde lige dagen lidt bedre – og det var især bagværk, jeg havde med på madpakken. Hvis du også vil prøve noget lækkert til madpakken, så kan jeg anbefale disse pizzastænger. Du kan sagtens fylde dem med hjemmelavet pizzasovs – bare sørg for, at den ikke er for flydende. Jeg lavede en tomat-pesto blanding.

Pizzastænger

Forb. tid30 min
Tilb. tid20 min
Hævetid1 t
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Antal: 20 stk.
Forfatter: Stinna

Ingredienser

Dej

  • 12,5 g gær
  • 6 dl koldt vand
  • 1 stk. æg
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk sukker
  • 200 g groft mel
  • 1 spsk. olie
  • 750-800 g hvedemel

Fyld

  • 3 spsk. rød pesto
  • 4 spsk. tomatpure
  • 3 spsk. koldt vand
  • 1/2-1 tsk. salt
  • 1 tsk. oregano
  • 250 g revet mozzarellaost

Pensling

  • 2 stk. sammenpiskede æg
  • oregano og sesam

Sådan gør du

  • Kom vand i en skål og opløs gær heri. Jeg bruger min røremaskine til denne opskrift.
  • Tilsæt salt, sukker, æg og olie.
  • Tilsæt det grove mel og rør det ud i vandet.
  • Tilsæt nu mel og ælt dejen i cirka 10 minutter ved lav hastighed – til dejen virker glat og sammenhængende.
  • Lad dejen hæve 1 time et lunt sted med et fugtigt klæde over.
  • Mens dejen hæver, skal fyldet laves.
  • I en skål blandes alle ingredienserne til fyldet (pånær ost). Rør det godt sammen og smag til med salt.
  • Når dejen er hævet, kommes en smule mel på køkkenbordet. Vend dejen ud.
  • Rul dejen til et rektangel.
  • Smør saucen på og drys med ost.
  • Fold nu 1/3 af dejen ind mod midten og fold derefter den sidste tredjedel ind over den første, så dejen er i 3 lag. Rul forsigtigt på dejen.
  • Skær nu dejen ud (med en skarp kniv eller en dejskærer) i 20 strimler (cirka 2-3 cm bredde). Sno hver strimmel ved at du tager fat i hver ende og snor modsat.
  • Placer pizzastængerne på en bageplade. Tænd ovnen på 200 grader alm ovn.
  • Pensl pizzastængerne med sammenpisket æg og drys med sesam og oregano. Lad stængerne hæve, til ovnen er varm (cirka 20-30 minutter).
  • Bages midt i ovnen én plade ad gangen i cirka 20-25 minutter.

Frysning af pizzastænger

Pizzastængerne kan sagtens fryses. Jeg fryser dem ned når de er nybagte. De kan enten tøes op på køkkenbordet, men jeg synes de er allerbedst efter en kort tur i mikroovnen.

Madpakkeinspiration

Hvis du leder efter inspiration til madpakken, så kan jeg også anbefale disse opskrifter:

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy