4,4K
Franskbrød – findes der næsten noget, end et nybagt franskbrød? Dette hjemmebagte franskbrød er bagt i form og er nemt at lave. Så hvis du aldrig har bagt franskbrød før, er dette et godt sted at begynde.
Opskrift på franskbrød
Denne opskrift på franskbrød er ganske nem. Franskbrødet bages i en form og er perfekt til weekendens morgenmad. Der findes næsten ikke noget bedre, end en skive nybagt franskbrød med smør på (eller nutella).
Franskbrød
Antal: 1 stk.
Ingredienser
- 30 g smør, smeltet
- 2 dl sødmælk, lunken
- 1 dl vand
- 25 g gær
- 1 stk. æg
- 1 spsk. sukker
- 1,5 tsk. salt
- 500 g hvedemel
Pensling
- 1 stk. sammenpisket æg
- birkes eller majsgryn
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt lunken sødmælk. Lad blandingen køle af, til det er lillefingervarmt (lunkent). Kom det i en skål – jeg bruger min røremaskine.
- Opløs gær i blandingen. Tilsæt alle ingredienserne (pånær salt) og ælt det kort sammen. Tilsæt salt og lad dejen ælte i 8-10 minutter ved lav hastighed, til dejen er smidig og glat. Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time med et fugtigt klæde over.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Træk dejen i den ønskede længde (samme længde som formen). Fold dejen et par gange på den lange led, så det får en aflang fast form. Smør en form med olie og kom dejen deri.
- Lad dejen hæve 40 minutter et lunt sted med et fugtigt klæde over (eller et stykke plastik).
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Snit brødet med en skarp kniv ned langs midten. Pensl med sammenpisket æg og drys med majsgryn eller birkes.
- Bages midt i ovnen i cirka 25-30 minutter. Lad det køle af og vip det forsigtigt ud på en rist bagefter.
Franskbrød i form
Hvis du ikke har bagt franskbrød før, så vil jeg anbefale dig at bage franskbrødet i en form. Det er nemt og formen gør, at franskbrødet får den ønskede facon. Denne opskrift giver et luftigt og lækkert brød, som passer perfekt til morgenbordet. Du kan selvfølgelig også servere det til julefrokosten med pålæg til.
4 Kommentarer
Virkelig et lækkert brød.
Jeg er ret meget fan af kardemomme, så tilføjede 1,5 tsk.
Og 50 gram fuldkornshvedemel.
Tusind tak, dejligt at opskriften kunne bruges :-)
Jeg havde hverken røremaskine eller form. Det var hårdt at ælde dejen i hånden og blev kun til 4 minutter før jeg vurderede at nu var det altså nok. Brødet blev ikke perfekt uden formen, men smagte super lækkert. Også skiftede jeg mælk og smør ud med havremælk og smørbart fra naturli, da vi ikke spiser mejeri produkter herhjemme (dog stadig æg). Det fungerede helt fint. Rigtig fin opskrift.
Dejligt at opskriften kunne bruges :-)