Broccoliboller – sunde boller med broccoli. Jeg kan godt forstå, hvis nogle af jer rynker lidt på næsen. For helt ærligt, broccoli i boller? Det gjorde jeg faktisk også selv første gang jeg bagte disse boller. Men nu synes jeg det er en genial måde at spise lidt mere grønt på – især fordi at bollerne kan spises med smør på.
Sunde broccoliboller
Bollerne blev virkelig gode og herhjemme er de et skønt alternativ til boller. Vi elsker brød herhjemme, men nogle dage er det rart at skifte lækre boller ud med et lidt sundere alternativ. Bollerne smager ikke helt af almindelige boller, men jeg synes ikke, at broccolismagen er for gennemtrængende på den dårlige måde. Hvis I giver dem et forsøg, så smid endelig en kommentar til indlægget her.
Boller uden mel?
Disse broccoliboller er lavet af broccoli, æg, mandler, lidt groft mel og hvedemel. De kan sikkert sagtens godt laves helt uden mel, hvor mel istedet erstattes af loppefrøskaller eller andet. Men for at de stadig skal minde om boller har jeg, ligesom Maria, valgt at bruge mel i opskriften. Herhjemme blev de godkendt af min kæreste og jeg har planer om, snart at bage dem igen.
Opskrift på broccoliboller – sunde grøntsagsboller
Men nu til opskriften på bollerne. Opskriften giver 12 små boller. Vi frøs halvdelen ned og den anden halvdel opbevarede vi i køleskabet. De er bedst samme dag de bages, så frys de boller ned, som du ikke skal bruge. De smager skønt med godt med smør på.
Broccoliboller – sunde boller med broccoli
Ingredienser
- 1 broccoli
- 4 æg
- 100 g mandler
- 100 g groft mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 200 g hvedemel
Topping
- græskarkerner
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).
- Skyl broccoli. Skær broccoli i mindre stykker og kom det i en foodprocessor eller minihakker. Blend/hak det, til det er helt fint. Jeg brugte ikke stokken. Kom det hakkede broccoli i en skål.
- Kom mandler i hakkeren og blend det, til det er hakket fint – men der må gerne være en smule bid i.
- Kom broccoli tilbage i foodprocessoren sammen med mandler og tilsæt æg. Bland det hele godt rundt (eller gør dette i en skål).
- Tilsæt nu bagepulver, mandler, mel og salt. Bland det sammen, til det har en fast konsistens.
- Form bollerne og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Drys bollerne med græskarkerner.
- Bag bollerne midt i ovnen i 30 min.
- Lad dem køle lidt af og spis dem med smør på. Velbekomme.
Hvis du er på udkig efter lækre opskrifter på boller, så prøv også mine nemme grovboller.
16 Kommentarer
De ser rigtig lækre ud. De kommer straks på min opskriftliste :-)
Dejligt :-) Jeg håber at du kan lide dem.
De smager godt nok sundt. Efter min smag, smager de alt for meget af broccoli.
Hej Stine. Øv at de ikke faldt i din smag. Måske med lidt mindre broccoli og mere mel?
Hej ☺️
Jeg har netop lavet dem og skal bruge dem i morgen formiddag – skal de i køleskab eller stå ude? ☺️
Hej. Jeg ville opbevare dem på køl :-)
Super god opskrift tilføjede lidt Chia frø og hørfrø, mega lækkert!!
Dejligt at du kunne lide opskriften. Det lyder godt med chiafrø og hørfrø.
Hej Stinna.
Ved du om de kan fryses?
Hej Stephanie, det har jeg desværre ikke forsøgt :-)
Hej Stinna.
Jeg vil glæde mig til at lave disse boller senere i dag. Jeg skal dog lige høre om man kan indsætte noget hævetid? Jeg elsker nemlig dejlig luftige boller :)
Hej, åh det har jeg desværre ikke forsøgt. Tror dog ikke at disse boller bliver luftige – de er lidt tunge. Men skriv endelig hvis du får det afprøvet :-)
Prøvede bollerne idag. De fik rigeligt med kun 20 min bagetid. Jeg synes de var fantastiske med ost på ☺️
Dejligt at de smagte godt. Ja der er desværre stor forskel på ovne :-)
Hej, ved du hvor mange kcal der er i pr bolle
Hej, det ved jeg desværre ikke :-)