Broccoliboller – sunde boller med broccoli

af Stinna
Broccoliboller - sunde boller med broccoli

Broccoliboller – sunde boller med broccoli. Jeg kan godt forstå, hvis nogle af jer rynker lidt på næsen. For helt ærligt, broccoli i boller? Det gjorde jeg faktisk også selv første gang jeg bagte disse boller. Men nu synes jeg det er en genial måde at spise lidt mere grønt på – især fordi at bollerne kan spises med smør på.

Sunde broccoliboller

Opskriften her er inspireret af en opskrift fra dygtige Maria Vestergaard. Hun har delt en opskrift på sin blog med lækre grøntsagsboller og jeg har flere gange overvejet, at den opskrift ville jeg gerne prøve. Jeg har ændret en smule i opskriften, så de passede lige til os herhjemme (men også fordi, at jeg aldrig kan følge en opskrift helt – jeg skal altid liiige ændre lidt). Bollerne blev virkelig gode og herhjemme er de et skønt alternativ til boller. Vi elsker brød herhjemme, men nogle dage er det rart at skifte lækre boller ud med et lidt sundere alternativ. Bollerne smager ikke af almindelige boller, men jeg synes ikke, at broccolismagen er for gennemtrængende på den dårlige måde. Hvis I giver dem et forsøg, så smid endelig en kommentar til indlægget her.

Boller uden mel?

Disse broccoliboller er lavet af broccoli, æg, mandler, lidt groft mel og lidt hvedemel. De kan sikkert sagtens godt laves helt uden mel, hvor mel istedet erstattes af loppefrøskaller eller andet. Men for at de stadig skal minde om boller har jeg, ligesom Maria, valgt at bruge mel i opskriften. Herhjemme blev de godkendt af min kæreste og jeg har planer om, snart at bage dem igen.

Er du på udkig efter andre sunde boller? Så er disse opskrifter måske noget for dig:

Boller med rugkerner uden mel

Stenalderbrød – kernebrød uden mel

Grovboller med havregryn

Broccoliboller - sunde boller med broccoli

Opskrift på broccoliboller – sunde grøntsagsboller

Men nu til opskriften på bollerne. Opskriften giver 12 små boller. Vi frøs halvdelen ned og den anden halvdel opbevarede vi i køleskabet. De er bedst samme dag de bages, så frys de boller ned, som du ikke skal bruge.

3.5 fra 2 stemmer
Broccoliboller - sunde boller med broccoli
Broccoliboller – sunde boller med broccoli
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
45 min
 
Antal: 12 stk.
Forfatter: Stinna – www.stinna.dk
Ingredienser
  • 1 broccoli
  • 4 æg
  • 100 g mandler
  • 100 g groft mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 200 g hvedemel
Topping
  • græskarkerner
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).

  2. Skyl broccoli. Skær broccoli i mindre stykker og kom det i en foodprocessor eller minihakker. Blend/hak det, til det er helt fint. Jeg brugte ikke stokken. Kom det hakkede broccoli i en skål.

  3. Kom mandler i hakkeren og blend det, til det er hakket fint – men der må gerne være en smule bid i. 

  4. Kom broccoli tilbage i foodprocessoren sammen med mandler og tilsæt æg. Bland det hele godt rundt (eller gør dette i en skål). 

  5. Tilsæt nu bagepulver, mandler, mel og salt. Bland det sammen, til det har en fast konsistens. 

  6. Form bollerne og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. 

  7. Drys bollerne med græskarkerner.

  8. Bag bollerne midt i ovnen i 30 min. 

  9. Lad dem køle lidt af og spis dem med smør på. Velbekomme. 

Broccoliboller - sunde boller med broccoli
Broccoliboller - sunde boller med broccoli
Print Friendly, PDF & Email
8 Kommentarer

8 Kommentarer

Kim 4. marts 2019 - 14:12

De ser rigtig lækre ud. De kommer straks på min opskriftliste :-)

Reply
Stinna 4. marts 2019 - 20:35

Dejligt :-) Jeg håber at du kan lide dem.

Reply
Stine 12. maj 2019 - 20:05

2 stars
De smager godt nok sundt. Efter min smag, smager de alt for meget af broccoli.

Reply
Stinna 12. maj 2019 - 20:12

Hej Stine. Øv at de ikke faldt i din smag. Måske med lidt mindre broccoli og mere mel?

Reply
Michelle 5. august 2019 - 19:05

Hej ☺️

Jeg har netop lavet dem og skal bruge dem i morgen formiddag – skal de i køleskab eller stå ude? ☺️

Reply
Stinna 5. august 2019 - 19:52

Hej. Jeg ville opbevare dem på køl :-)

Reply
Victoria Gottlieb 3. november 2019 - 13:34

5 stars
Super god opskrift tilføjede lidt Chia frø og hørfrø, mega lækkert!!

Reply
Stinna 3. november 2019 - 19:30

Dejligt at du kunne lide opskriften. Det lyder godt med chiafrø og hørfrø.

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.