Jeg er på barsel - jeg vender tilbage med svar på spørgsmål

Julesalater

af Stinna

Julesalater til årets julebord. Mangler du inspiration til salat til julemiddagen? Den tunge julemad smager fantastisk, men jeg kan godt lide at servere en salat til. Julesalaten må gerne være ekstra lækker og passe til den fede julemad.

Julesalat

Inspiration til julesalater

Herunder vil jeg dele inspiration til årets julesalater. Både klassisk grønkålssalat – men også lidt mere specielle varianter.

Julesalat

1. Julesalat med grønkål

Julesalat med grønkål er en klassisk salat til julemiddagen. Den smager skønt og er med valnødder, granatæble og fetaost. Jeg har lavet en skøn dressing med en smule kanel i – som virkelig passer godt til den fede julemad.

Julesalat

2. Ruccolasalat med karamelliserede valnødder

Nem ruccolasalat med karamelliserede valnødder. Salaten tager inden tid at lave og er derfor perfekt til jul. Undlad evt. de soltørrede tomater og erstat dem med appelsin.

Julesalat

3. Rødbedesalat med bagte krydrede rødbeder og appelsin

Rødbedesalat med bagte rødbeder og appelsin – denne salat vil også passe godt til julen. Undlad evt. spidskommen, som ikke er så julet.

Julesalat

4. Citrussalat

Frisk salat med citrusfrugter og kaneldressing. Denne salat fungerer som et frisk element til julebordet. Suppler evt. med en smule salatost.

Julesalat

5. Æblesalat

Nem æblesalat med grønkål. Både grønkål og æbler hører julen til – og derfor kan denne salat sagtens laves til jul. Skift evt. pinjekerner ud med mandler, for at gøre den mere julet.

Julesalat

6. Grønkålssalat med stegt karamelliseret græskar

Salat med grønkål og karamelliseret græskar. En lidt anderledes salat, som alligevel sagtens kan laves til jul. Du kan sagtens undlade kikærter, da de måske mætter for meget til julemiddagen.

Julesalat

7. Blomkålssalat

Blomkålssalat med cremefraichedressing med sennep, æbler og ristede mandler. Denne salat kan du sagtens lave nogle timer i forvejen og den vil passe fint til julemiddagen.

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagramprofil, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne hjemmeside bruger cookies. Accepter Læs mere

Privacy & Cookies Policy