Den bedste rabarberkage

af Stinna

Den bedste rabarberkage – som samtidig er utrolig nem at lave. Denne rabarberkage er helt simpel og med rabarber i fokus. Smagen er god og den kan laves på næsten ingen tid.

Opskrift på den bedste rabarberkage

Er du også vild med rabarberkage? Så prøv også gerne denne. Denne rabarberkage er helt simpel og er bagt uden marcipan og hvid chokolade. Den er derfor perfekt for dig, som bare gerne vil bage en simpel og nem kage. Men lad jer ikke narre af den simple ingrediensliste – kagen smager alligevel helt fantastisk!

Den bedste rabarberkage

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Ret: Bagværk
Køkken: Vegetarisk
Servings: 8 stk.
Author: Stinna
5 fra 1 stemme

Redskaber

  • springform (24 cm)

Ingredienser

  • 3 stk. æg
  • 150 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 125 g smeltet smør
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 g hvedemel

Fyld

  • 200 g rabarber, i helt tynde skiver
  • perlesukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader (over- og undervarme).
  • Kom æg, sukker, brun farin og vaniljesukker i en skål. Pisk det sammen – bare med et piskeris.
  • Tilføj øvrige ingredienser og rør det sammen.
  • Fordel rabarber (gem 50 gram) og vend det sammen.
  • Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir.
  • Fordel de sidste 50 gram rabarber på toppen.
  • Bages midt i ovnen i cirka 30 minutter. Hold øje med kagen – den må endelig ikke få for længe.
  • Lad den køle af og spis den med creme fraiche eller flødeskum.

Noter

Kagen kan sagtens bages aftenen før servering. Opbevar den i køleskabet og server den gerne køleskabskold. 

Du er også meget velkommen til at følge med på min Instagram, hvor jeg deler endnu flere madbilleder.

2 Kommentarer

Sara 8. juni 2025 - 19:01

5 stars
Virkelig, virkelig lækker og nem kage, som blev spist rub og stub!

Kunne ikke se hvornår perlesukkeret skulle tilsættes, så endte med at drysse det ovenpå til sidst, da det fik op for mig det ikke var kommet i kagen. Ved ikke om det også var meningen, men det fungerede heldigvis fint

Reply
Stinna 9. juni 2025 - 19:45

Hvor dejligt! Tak for det :-)
Det skal bare drysses på til sidst inden bagning. Og så en smule bagefter, hvis man har lyst.

Reply
5 from 1 vote

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




Dette site anvender Akismet til at reducere spam. Læs om hvordan din kommentar bliver behandlet.