Spinatpandekager med tomat-feta salat

af Stinna

spinatpandekager

Denne opskrift lavede jeg sidste sommer, da jeg netop var kommet hjem fra min praktik i Vietnam. Da jeg netop har bestået endnu en praktik på mit studie, vil jeg lige dele den igen – den er nemlig perfekt til de dage, hvor det gerne må gå ekstra stærkt at lave aftensmad. Nu hvor denne praktik er ovre, håber jeg på at få nye idéer til lækre retter her til bloggen.

Sidste år skrev jeg således:

Jeg er endelig hjemme i Aarhus igen. Turen hjem fra Vietnam gik fint, men jeg er godt nok træt i dag. Jeg startede dagen med kaffe og hygge, hvorefter jeg skulle have fyldt køleskabet med sunde ingredienser. Jeg fik handlet ind til disse sunde  spinatpandekager med tomat-feta salat – så det spiste jeg til frokost i dag.

Pandekagerne er nemme at lave og fyldet ligeså! Der bliver omkring 6 pandekager, men vi spiste kun én hver med salat til frokost.

[line]

★ SPINATPANDEKAGER ( 6 STK) 

3 æg

2,5 dl majsmel

1 tsk salt

1 spsk olivenolie

1 ¼ dl mælk (prøv dig frem, dejen skal have almindelig pandekage konsistens. Skal kunne hældes ud på panden og fordeles nemt, uden at være for tynd).

1 stor håndfuld spinat

olie til stegning

Fyld (til 2 personer)

5 cherrytomater

½ rød peberfrugt

½ gul peberfrugt

1 lille rødløg

1 tsk olivenolie

1 tsk citronsaft

fetaost

  1. Først laves spinatpandekagerne.
  2. Blend alle ingredienserne i en blender/minihakker. Konsistensen skal være flydende, men ikke for tynd.
  3. Steges i olie ved middelvarme.

Jeg fyldte mine spinatpandekager med tomat-feta salat.

  1. Så skal fyldet laves.
  2. Skær tomater, rødløg og peberfrugt lidt groft.
  3. Rør citronsaft sammen med olie.
  4. Hæld dressingen over salaten.
  5. Drys med feta og kom fyldet i pandekagerne.
  6. Velbekomme!

Hvis du gerne vil have lidt mere mættende fyld, kan jeg anbefale lidt ristede kikærter og avocado.

spinatpandekager

Print Friendly, PDF & Email
20 Kommentarer

20 Kommentarer

Maria 25. juli 2015 - 19:49

Velkommen hjem Stinna! det må være skønt at være forenet med eget køkken igen!

Spinatpandekager er så skønt!
En skam at du bor så langt væk, ellers havde jeg inviteret dig på falafler ;)

god aften
kh Maria

Reply
Stinna 26. juli 2015 - 18:32

Mange tak Maria :-)
Det er så skønt at være hjemme.
Jeg ville ellers have elsket en omgang falafler!

Reply
maya 26. juli 2015 - 22:39

Velkommen jem Stinna Jeg har lavet de her dejlige pandekager, de smager fantastisk og mætter, mange tak for dine mange glutenfri opskrifter, vi er mange med cøliaki som er glade for dine opskrifter ☺ kh maya

Reply
Stinna 27. juli 2015 - 08:13

Mange tak!
Hvor dejligt at I kan bruge mine opskrifter – og skønt at du kunne lide disse pandekager. Jeg synes nemlig også, at de smager skønt! :-)

Reply
Gitte 27. juli 2015 - 16:31

Ser lækkert ud :) Skal det være frisk spinat eller kan man bruge frossen?

Reply
Stinna 27. juli 2015 - 18:46

Tak :-)
Jeg har kun lavet dem med frisk spinat. Hvis du bruger frossen, så sørg for at få vandet fra inden.

Reply
Betina //Sund lykke 29. juli 2015 - 14:58

Velkommen hjem til lille Danmark! Hvor har det været skønt at få lov at følge lidt med i dit ophold i Vietnam. Jeg har selv udsigt til en måneds tid i Vietnam, når min kusine og jeg starter vores backpackerrejse rundt i Sydøstasien med første stop i Vietnam om en måneds tid.
Jeg håber, at spinaten når at spire fint frem i køkkenhaven inden, så jeg kan lave sådan en gang lækre spinatpandekager! Tak for opskriften.
Kh. Betina

Reply
Stinna 30. juli 2015 - 09:25

Mange tak Betina :-) Du må endelig sige til, hvis du har brug for nogle tips om Vietnam ;-)

Reply
Little Miss Wordplay 30. juli 2015 - 22:50

Nøj hvor ser det lækkert ud! Det bliver et must at prøve så snart muligheden findes!!!! Og velkommen hjem til det danske sommerregn ;)

Reply
Stinna 31. juli 2015 - 08:22

Mange tak skal du have ;-)

Reply
Kirstine 12. maj 2016 - 06:58

Hej Stinna
Tak for fine opskrifter.
Med inspiration fra denne og en anden lavede jeg, til morgenmad, en grønkålspandekage lavet på 1 æg, rismel, en smule grahamsmel, hjemmelavet havremælk, lidt salt og kokosolie. Det smager virkelig godt. Den hænger godt sammen, er sprød uden på og blød inden i. Spiste den ene halvdel med avocado og den anden med honning, mmmm.

Reply
Stinna 12. maj 2016 - 17:41

Det lyder virkelig lækkert! :-)

Reply
Kathrine Hansen 9. juni 2016 - 16:53

Hej Stinna
Jeg faldt over din lækre opskrift på de her pandekager, da jeg stod med en hel pose slatten spinat. Jeg har selv en lille blog, og ville gerne tippe hvad man gør med sådan en pose slatten spinat, og derfor henviser jeg til din blog med et link.. Har du det okay med det?? Jeg har ikke udgivet indlægget endnu, da jeg gerne vil have din godkendelse først :)

Reply
Stinna 9. juni 2016 - 19:50

Hej ,
selvfølgelig er det ok :-) Så længe der er et link.

Reply
Tara 4. februar 2017 - 09:40

Kan man ikke bruge alm mel?

Reply
Stinna 7. februar 2017 - 02:25

Det tror jeg sagtens du kan:-)

Reply
Spinatpandekager - glutenfri majspandekager med spinat 3. april 2017 - 19:41

[…] har jeg tidligere delt en opskrift på spinatpandekager herinde, men disse spinatpandekager får en finere grøn farve og er nemme at lave, da de fleste […]

Reply
Vegetarisk madplan uge 21 - Stinna 21. maj 2018 - 11:09

[…] Få opskriften ved at klikke lige her.  […]

Reply
Mia 7. august 2018 - 16:36

Hej Stinna. Nu har vi i lang tid lavet disse pandekager, så mange mange tak for lækker mad og i øvrigt en super lækker blog (din er klart den lækreste vegatariske) Min kæreste og jeg har talt om hvilket krydderi man evt kunne tilsætte pandekagerne, for at prøve noget andet. Jeg har selv foreslået karry, kardemomme eller chilli. Hvad tænker du kunne være lækkert med spinaten? Knus fra Mia

Reply
Stinna 8. august 2018 - 20:19

Hej Mia, tusind tak for din søde kommentar :-) Jeg tænker sagtens at I kan tilføje de krydderier. Ellers måske noget paprika, soltørret tomat?

Reply

Tilføj en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.