Broccoli bites med ost

af Stinna

Siden jeg så en video på facebook med snaskede broccoli-oste bites, så har jeg måtte prøve at lave dem selv. Det var madsiden Tasty der havde lavet en video med disse lækre snacks og i dag vil jeg gerne dele opskriften på min variant. Det passede også helt perfekt med, at jeg havde en broccoli i køleskabet som trængte til at blive spist og blev så tryllet om til små smagfulde snacks.

Mine broccoli bites er lavet med broccoli (sjovt nok), ost, rasp, æg og krydderier. De kræver derfor ikke særlig mange ingredienser og var faktisk overraskende nemme at lave – det hele kommes næsten bare i en minihakker og så er der små kugler, som bare lige skal bages i ovnen. Jeg spiser dem som snacks, men jeg kan også forestille mig at de er gode som tilbehør til en salat eller måske som fyld i en sandwich.

Min fremgangsmåde er anderledes end i den video Tasty har delt. Der skal broccoli koges inden, men det gad jeg ikke og det fungerede rigtig fint uden! Der er en tilpas mængde ost i efter min smag, men hvis man ønsker en mere ostet variant, så tilføjes der selvfølgelig bare mere.

Broccoli bites med ost

Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Aftensmad, Snack
Køkken: Vegetarisk
Antal: 15 stk.
Forfatter: Stinna
4.67 fra 3 stemmer

Ingredienser

  • 1 stk. lille broccoli
  • 2 stk. æg
  • 1 stk. lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g ost jeg brugte en almindelig fed skæreost
  • salt
  • peber
  • 1 knivspids chili / sambal oelek
  • 1 dl rasp

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190 grader (varmluft).
  • Riv broccoli meget fint, det er bedst i en minihakker.
  • Kom broccoli i en skål.
  • Hvis du ikke kan rive det, kan det blendes med æggene.
  • Tilsæt æg til skålen.
  • Kom nu finthakket løg, presset hvidløg, salt, peber, sambal oelek og groftrevet ost i skålen.
  • Rør det hele godt rundt og tilsæt rasp.
  • Det hele blandes godt og formes til små kugler.
  • Placer kuglerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bages i ovnen i 5-6 minutter, hvorefter de vendes og bages 5-6 minutter igen.
  • Spises lune - velbekomme!

12 Kommentarer

CK 29. januar 2017 - 17:04

Det ser ualmindeligt godt ud! Jeg har dog ingen broccoli liggende, men har et blomkål. Mon det kunne funke? :)

Reply
Stinna 7. februar 2017 - 02:16

Jeg har ikke forsøgt –
Men det tror jeg godt :-)

Reply
Julie 2. februar 2017 - 11:08

Ved du om dit broccoli var omkring 400g? og brugte du også stokken? :-)

Reply
Stinna 7. februar 2017 - 02:27

Jeg husker desvaerre ikke antal gram, men tror du kan se det i konsistensen om der er for meget i :-) Jeg brugte ikke stokken.

Reply
Jenny 5. februar 2017 - 16:45

Dem M Å jeg lave.

Reply
Stinna 7. februar 2017 - 02:27

Tak – de er sàa gode :-)

Reply
Signe 9. februar 2017 - 11:31

Åh fantastisk med en opskrift her. Har også set dem på Tasty, og drømt om dem siden, men får mega-stress af at skulle lave mad efter Tasty’s (og alle andres) videoer. Så en tekst-version her kommer helt belejligt.. :)
Signe

Reply
Stinna 13. februar 2017 - 23:55

Dejligt at du kan bruge opskriften :-)

Reply
Katrine 3. juni 2021 - 18:23

4 stars
Fungerede rigtig godt. Var lidt bekymret og de ville blive usammenhængende. Resultatet blev godt. Jeg vil dog krydre mine en smule mere en anden gang og evt døje soltørret tomat

Reply
Stinna 4. juni 2021 - 20:28

Dejligt at opskriften kunne bruges :-) Det lyder godt med soltørrede tomater.

Reply
Maja 16. marts 2024 - 11:01

Har du mon prøvet at fryse dem?
Til nem madpakke-haps tænker jeg.

Reply
Stinna 17. marts 2024 - 19:47

Desværre ikke med denne opskrift. Men det tror jeg sagtens at de kan :-)

Reply
4.67 from 3 votes (2 ratings without comment)

Tilføj en kommentar

Opskrift vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.